11.3 C
Lloret de Mar

Com es comporta el consumidor després de la Covid-19?

Es tractarà en un taller online, aquest divendres, amb el lloretenc Albert Vinyals.

Un usuari fent formació online (egara).
Un usuari fent formació online (egara).

Darreres Notícies

Conèixer quins han estat els canvis en el comportament dels consumidors després de la crisi sanitària de la Covid-19 i quines són les pautes a seguir per pal·liar els efectes de la crisi en el sector comerç. Són els aspectes clau que es tractaran en el taller online que organitza aquest divendres la secció de Promoció Econòmica. Les inscripcions estan obertes ([email protected]).

La sessió Anirà a càrrec del lloretenc Albert Vinyals, professor de neuromàrqueting i psicologia a diferents centres i universitats. Comentarà quins són aquests canvis i fins quan perduraran.

Cartell del taller online amb Albert Vinyals
Cartell del taller online amb Albert Vinyals.

A més, reflexionarà sobre les noves oportunitats que sorgeixen pel comerç, així com les dificultats a les quals s’enfronta el sector. Vinyals conclou que no tot el comerç de proximitat ha de vendre online, però sí ha de comunicar molt bé a través d’internet el seu negoci i com acostar-se als clients potencials. Ja sigui utilitzant unes xarxes socials o unes altres en funció del seu públic. L’expert en comerç afegeix que en qualsevol context de crisi, com l’actual, cal formar-se més que mai i saber comunicar el millor possible.

El taller es farà a través de la plataforma ‘zoom’ i està dirigit a establiments i comerciants. Es farà aquest divendres a la tarda, dde les 12:30 a les 16h.

spot_img

El + Vist