23.1 C
Lloret de Mar

Comença a caminar la vuitena edició del projecte Rossinyol

La iniciativa, de la UdG, posa en contacte alumnes pràcticament nouvinguts amb joves universitaris.

Foto de família de mentors i mentorats, el passat divendres a la Casa de la Cultura
Foto de família de mentors i mentorats, el passat divendres a la Casa de la Cultura

Darreres Notícies

El projecte Rossinyol -que posa en contacte alumnes pràcticament nouvinguts amb joves universitaris- ha començat a caminar en una nova edició, i ja en van vuit, a Lloret de Mar. Aquest curs s’han creat 14 parelles de mentors i mentorats, que es van conèixer el passat divendres. Era la primera vegada que es veien i ja van començar a planificar activitats plegats.

La finalitat de la iniciativa, que prové de la Universitat de Girona (UdG), és fomentar l’arrelament dels nens –especialment els que fa poc que han arribat al municipi- per tal que coneguin el seu entorn i practiquin la llengua catalana.

Coneguem dues parelles formades enguany. D’una banda, la Maria, que creu que “en treurem molt de profit” i en Mustafà, que explica que “ens divertirem, vull fer moltes coses, anar al cinema, passejar i passar temps amb ella”. D’altra banda, l’Aitor -que creu que “això és una vocació i una oportunitat” i en Bengali, que apunta “m’agrada anar al cinema i vull veure el Girona de futbol”.

Des de la Universitat de Girona, Oscar Prieto, coordinador del projecte Rossinyol, subratlla que aquestes parelles creen primer de tot una amistat, i que l’èxit del procés depén d’aquest vincle. Subratlla, a més, que es tracta d’una oportunitat per a uns i altres, en especial pels mentorats que poden “millorar les competències lingüístiques, les expectatives educatives i conèixer el territori”.

Des de l’Ajuntament, el regidor Jordi Sais afegeix que el Rossinyol és un projecte consolidat que facilita la integració dels alumnes a Lloret. Destaca que “l’any passat vaig veure com, inicialment, els mentorats que entraven estaven una mica perduts i, al final de l’any, tots coneixen perfectament on són”.

La iniciativa té la voluntat de fomentar el diàleg i l’intercanvi d’experiències entre estudiants universitaris i alumnat nouvingut dels centres educatius de Lloret. Enguany hi participen nens i nenes de l’escola Pere Torrent, del Pompeu Fabra, de l’institut Rocagrossa i de l’Institut-Escola de Fenals.

spot_img

El + Vist