29.9 C
Lloret de Mar
Calendari de la renda 2021

Comença la campanya de la declaració de la renda, amb un 2020 atípic

Segons dades de la UGT, a Catalunya són 1,2 milions de persones que han cobrat un ERTO al 2020.

Calendari de la renda 2021

Darreres Notícies

Aquesta setmana ha arrencat una campanya de la renda atípica, especialment per aquells que han cobrat un ERTO al llarg del 2020. Segons dades de la UGT, a Catalunya són 1,2 milions de persones.

Com a norma general, els contribuents estan obligats a presentar una declaració de l’IRPF quan els rendiments del treball superen els 22.000 euros. Però quan durant un any han cobrat de dos pagadors o més, el límit baixa als 14.000 euros, si s’han cobrat almenys 1.500 euros del segon pagador. A més, pot passar que la declaració surti a pagar perquè, a la pràctica, els ERTO s’han cobrat “en brut”, i ara s’han de liquidar les corresponents retencions amb Hisenda.

Una senyora fent la declaració de la renda

Cal destacar que s’ho hauran de mirar bé tots aquells que van cobrar de més del SEPE. Si els contribuents van poder esmenar els errors i saldar comptes amb el SEPE, l’esborrany de l’IRPF hauria d’estar bé. Però si encara no tenen reconeguda la quantitat que es va cobrar de més, es recomana declarar-ho tot igualment i reclamar després a Hisenda. També han d’estar al cas els autònoms que van rebre les ajudes directes. Els decrets que van posar en marxa les prestacions per cessament d’activitat no especificaven que estiguessin exemptes de tributar.

Un aspecte a tenir en compte és que, en el cas de Catalunya, la Generalitat va aprovar una rebaixa en el tram autonòmic de l’IRPF. D’aquesta manera, un contribuent amb una renda anual de 20.000 euros s’estalviarà, de mitjana, uns 172 euros. A més, qui hagi rebut l’ingrés mínim vital està obligat a presentar la declaració de renda, tot i que en principi no hauria de sortir ni a cobrar ni a pagar, perquè és una renda exempta.

Renda

Davant de la previsió que a molts treballadors els hi sortirà la declaració “a pagar”, Hisenda permetrà als que estiguin en ERTO que aquest pagament es pugui fer ens sis cops.

L’últim dia per presentar la declaració de la renda és el 30 de juny.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img