3.7 C
Lloret de Mar
López i Albiach amb els representants de Lloret en Comú (NRLL)

Comuns i CCOO coincideixen en què cal un Pacte Nacional pel Turisme

La diputada Jéssica Albiach s'ha reunit a Lloret amb el sindicat per abordar la crisi que viu el turisme i ha remarcat que el Govern central es compromet a allargar els ERTO.

López i Albiach amb els representants de Lloret en Comú (NRLL)

Darreres Notícies

Cal un Pacte Nacional pel Turisme. Aquesta és la conclusió a què han arribat els comuns i CCOO en una trobada feta aquest dissabte al matí a Lloret de Mar, on també s’ha deixat clar que el Govern espanyol es compromet a allargar els ERTO fins a Nadal, tot i que, si fa falta, encara es podrien mantenir uns mesos més.

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú – Podem, Jéssica Albiach, s’ha reunit amb representants municipals del partit, així com amb representants de CCOO, entre els quals hi havia la secretària general del sindicat a les comarques gironines, Belén López.

Albiach reconeix que vivim una situació d’emergència que és dramàtica i no hi ha dubte que el turisme és un dels sectors més afectats. Una problemàtica que afecta especialment les comarques gironines. “Aquí el turisme és el motor del 70% de la riquesa i l’ocupació; a més, mentre que a Catalunya representa el 12% del PIB, a Lloret i a les comarques gironines és el 20%”. Per això posa de relleu que fa falta una actuació immediata a través d’un Pacte Nacional del Turisme.

Els comuns faran arribar la petició al Parlament de Catalunya, així com als ajuntaments, a través de mocions. A més, Jéssica Albiach ha comunicat als representants sindicals que Unidas-Podemos es compromet a allargar els ERTO, de moment fins a Nadal, tot i que els mantindran fins que faci falta.

I Albiach també s’ha compromès a seguir a sobre perquè s’atorgui al més aviat possible l’ingrés mínim vital, impulsat pel seu partit com a soci del Govern espanyol.

Per la seva banda, la secretària general de CCOO a les comarques gironines, Belén López, també reclama un Pacte Nacional pel Turisme, que hauria de contemplar mesures a curt i a llarg termini.

“Hi ha molta gent que està en ERTO i aquests, dins de totes les dificultats, són gairebé els que estan millor; hi va haver molta gent fixa-discontínua que no se la va cridar en el moment que es va iniciar la temporada, perquè la temporada no es va iniciar. Per tant, no van entrar als ERTO, nosaltres vam denunciar aquesta situació i es va més o menys subsanar amb una prestació de tres mesos que s’ha esgotat i aquesta gent en aquests moments no té absolutament res”.

A llarg termini, el sindicat considera que cal apostar per un nou model de turisme, que sigui més sostenible, i per una diversificació de l’economia en zones que actualment depenen massa del sector turístic.

Segons Belén López és difícil quantificar quants treballadors hi ha afectats per la crisi actual, tot i que creu que és una quantitat molt elevada, ja que la temporada ha estat més dolenta fins i tot del que es creia a principis d’estiu, quan es va acabar l’estat d’alarma. Per això es preveu una tardor nefasta i calen actuacions urgents.

spot_img

El + Vist