14.9 C
Lloret de Mar
Estelada

Concentració per reivindicar la república davant l’ajuntament

Estelada

Darreres Notícies

ERC, ICV-EUiA, CUP i Procés Constituent, entre d’altres, convoquen els ciutadans a concentrar-se avui, a les 8 del vespre, davant dels ajuntaments amb estelades per reivindicar la república. Els partits ho han anunciat aquest dilluns, després de fer-se pública l’abdicació del rei a favor del seu fill, el príncep Felip.

ERC considera que l’abdicació del rei no ha d’afectar el procés sobiranista.

Els republicans, la CUP i el Procés Constituent demanen directament la república catalana, mentre que els ecosocialistes fan èmfasi en la necessitat de celebrar un referèndum per decidir entre monarquia i república. De fet, ICV-EUiA anuncia la convocatòria a les 20:30 hores, mentre que la resta de partits hi seran des de les 8 del vespre. La cita és amb estelades a davant dels ajuntaments.

La notícia de l’abdicació del rei Joan Carles I és notícia a tot el món. Els principals mitjans internacionals informen de la decisió del monarca espanyol de cedir el tron al seu fill Felip.

La BBC assegura que “durant la majoria del seu regnat, Joan Carles havia estat vist com un dels monarques més populars del món, però recentment molts havien deixat de confiar-hi”.

El francès ‘Le Monde’ diu que el final de regnat “ha estat marcat per una caiguda de popularitat, després de la multiplicació d’escàndols al voltant de la seva família”.

L’agència Associated Press defineix el rei com una “força estabilitzadora en un país amb regions amb forces independentistes com el País Basc i Catalunya”.

spot_img

El + Vist