Diumenge, 28 febrer 2021
13.6 C
Lloret de Mar
Signatura del conveni

Conveni de Lloret amb l’Associació Celíacs de Catalunya per millorar la qualitat de vida dels afectats

El conveni implica un compromís transversal de totes les àrees del consistori i referma la intenció de convertir la vila en una destinació referent en la cuina de la salut.

Signatura del conveni

Darreres Notícies

Comença la vacunació a persones grans amb dependència a Lloret de Mar

Des d'aquest dimarts, es vacunen 90 persones al dia de mitjana al CAP del Rieral. Són grans dependents, cuidadors i convivents.

Canvis Procicat: reobren els centres comercials i el 2n curs universitari serà presencial

És la principal mesura que ha anunciat el Procicat, que també amplia l'aforament a piscines i a l'esport interior, i permet colònies de grups bombolla.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

Una sentència inclou per primer cop treballadors fixes discontinus en un ERTO

El jutge reconeix aquest dret als empleats de l'hotel Don Juan, de Lloret de Mar, que es troben en aquesta situació.

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.

Lloret de Mar ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Celíacs de Catalunya amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les famílies amb persones celíaques. A més, l’acord també vol contribuir a una informació més efectiva, així com un increment de l’assessorament i la sensibilització.

El conveni implica un compromís transversal de totes les àrees del consistori i referma la intenció de convertir la vila en una destinació referent en la cuina de la salut. L’acord s’emmarca dins de l’Estratègia d’impuls al sector de la gastronomia, impulsada per Lloret Turisme i la Fundació Alícia, amb el suport del Gremi d’Hostaleria i l’Associació de Bars i Restaurants. L’objectiu és millorar la qualitat de l’oferta de la vila i potenciar-la, tal com apunta l’alcalde, Jaume Dulsat.

Lloret de Mar compta actualment amb dos establiment acreditats per l’Associació de Celíacs de Catalunya que ofereixen servei sense gluten: l’Hotel Anabel i el Gnomo Park. A més, altres negocis com la cadena PdePà i GHT Hotels estan en procés d’acreditació.

Segons l’Associació Celíacs de Catalunya, un 1% de la població a nivell mundial és celíaca. A Catalunya, la xifra s’eleva a 75.000 persones, mentre que a l’Estat espanyol és de més de 450.000. A Europa, es calcula que hi ha 7 milions i mig de celíacs, tot i que s’estima que el 80% dels casos no estan diagnosticats. A més a més, l’entitat remarca que cal tenir en compte que entre un 6 i un 8% de la població és intolerant al gluten.

Lluïsa Barberan, delegada de zona de l’Associació Celíacs de Catalunya, valora de manera molt positiva el conveni amb l’Ajuntament de Lloret i apunta que els establiments acreditats han de seguir la llei de seguretat alimentària com qualsevol altre establiment i, a banda, vigilar el que s’anomena “contaminació creuada”.

La representant de l’associació reconeix que, gràcies a la bona tasca feta els últims anys, s’ha donat a conèixer què és la celiaquia i és habitual que tothom conegui algú que la pateix. I, a més a més, s’ha posat de moda la dieta sense gluten, tot i que no tots els establiments que hi aposten ho fan amb les garanties necessàries.

El conveni entre l’Ajuntament de Lloret de Mar i l’Associació Celíacs de Catalunya es va signar aquest dilluns al consistori lloretenc.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.