Dijous, 21 gener 2021
14.8 C
Lloret de Mar
Una dona que efectua la donació de sang

Crida del Banc de Sang per la caiguda d’un 40% de les donacions, aquests dies a Catalunya

Les vacances i l'onada de calor han fet que caiguin un 10% més del que és habitual a l'estiu.

Una dona que efectua la donació de sang

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

Crida del Banc de Sang per la caiguda d’un 40% de les donacions. Les vacances i l’onada de calor han fet que caiguin un 10% més del que és habitual a l’estiu.

El dèficit principal és de plaquetes, imprescindibles per als pacients que han rebut tractament contra el càncer. Les plaquetes és un component que només es pot conservar cinc dies.

Quan una persona dona sang, aquesta sang es divideix en tres parts: els glòbuls vermells que es guarden a la nevera durant unes sis setmanes; el plasma, que permet la congelació i es pot guardar uns 3 anys; i les plaquetes, que és la part que caduca més aviat, en només 5 dies.

És imprescindible disposar de sang a les neveres per fer front a qualsevol situació imprevista. El Banc de Sang afirma que van poder fer front als atemptats del 17A de l’any passat gràcies al fet que a les neveres hi havia una reserva de sang correcta.

L’objectiu de la campanya “Omple la bossa” és aconseguir 35.000 donacions aquest estiu i fins ara en porten poc més de 18.000, segons explica Anna Millán, del Banc de Sang i Teixits de Girona.

Per fer el seguiment, hi ha un comptador a la pàgina web donarsang.gencat.cat, que es va actualitzant a mesura que hi ha noves donacions.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".