25 C
Lloret de Mar
Una dona que efectua la donació de sang

Crida del Banc de Sang per la caiguda d’un 40% de les donacions, aquests dies a Catalunya

Les vacances i l'onada de calor han fet que caiguin un 10% més del que és habitual a l'estiu.

Una dona que efectua la donació de sang

Darreres Notícies

Crida del Banc de Sang per la caiguda d’un 40% de les donacions. Les vacances i l’onada de calor han fet que caiguin un 10% més del que és habitual a l’estiu.

El dèficit principal és de plaquetes, imprescindibles per als pacients que han rebut tractament contra el càncer. Les plaquetes és un component que només es pot conservar cinc dies.

Quan una persona dona sang, aquesta sang es divideix en tres parts: els glòbuls vermells que es guarden a la nevera durant unes sis setmanes; el plasma, que permet la congelació i es pot guardar uns 3 anys; i les plaquetes, que és la part que caduca més aviat, en només 5 dies.

És imprescindible disposar de sang a les neveres per fer front a qualsevol situació imprevista. El Banc de Sang afirma que van poder fer front als atemptats del 17A de l’any passat gràcies al fet que a les neveres hi havia una reserva de sang correcta.

L’objectiu de la campanya “Omple la bossa” és aconseguir 35.000 donacions aquest estiu i fins ara en porten poc més de 18.000, segons explica Anna Millán, del Banc de Sang i Teixits de Girona.

Per fer el seguiment, hi ha un comptador a la pàgina web donarsang.gencat.cat, que es va actualitzant a mesura que hi ha noves donacions.

spot_img

El + Vist