11.6 C
Lloret de Mar
Un exemple d'alimentació sana

Cuina saludable, senzilla i variada, durant el confinament a casa

Cal tenir en compte que aquests dies ens movem menys i hem de cuidar el nostre sistema immune.

Un exemple d'alimentació sana

Darreres Notícies

El confinament pel coronavirus ens obliga quedar-nos a casa i, en molts dels casos, a cuinar. El més indicat és preparar receptes fàcils, saludables i variades per a cada dia. Cal tenir en compte que aquests dies ens movem menys de l’habitual i hem de cuidar el nostre sistema immune.

Una bona alimentació és clau. Per tant, aquests dies, hem de menjar aliments frescos, com verdures i fruites, productes poc processats i aquells que són rics en fibra, a més d’estar hidratats constantment. És a dir, beure molta aigua i també infusions.

La nutricionista Agnès Moretones, col·laboradora de la ràdio, explica de forma molt gràfica que el plat ha de contenir un 50% de verdura (fresca o cuita), un 25% de proteïnes (carn, peix o llegums) i el 25% de hidrats de carboni, preferiblement integrals.

Els consells són els següents: planificar els menús per saber què tens a casa i què no. I sobretot comprar només allò que ens faci falta, perquè el subministrament està garantit.

Quan vagis a comprar, fes servir bosses de plàstic que després tiraràs. Si les bosses són de tela, s’han de rentar de seguida.

Quan vagis a comprar, hi has d’anar-hi tot sol, sense els nens, tenint en compte les mesures de protecció. Has de dur guants, mascareta, no remenar els productes del supermercat, i mantenir sempre la distància mínima d’un metre i mig amb la resta de compradors. Quan tornis a casa, renta’t les mans a consciència amb aigua i sabó.

spot_img

El + Vist