5.8 C
Lloret de Mar
Teleassistència

Dipsalut crea una nova línia d’atenció per ampliar el Servei Local de Teleassistència durant la crisi sanitària

Ha activat una línea d'atenció 900, de manera excepcional, mentre duri la situació d'emergència. Es tracta d'un servei totalment gratuït.

Teleassistència

Darreres Notícies

El Servei local de Teleassistència de Dipsalut ha activat una línea d’atenció 900, de manera excepcional, mentre duri la situació d’emergència. Es tracta d’un servei totalment gratuït, tant per als usuaris com per als ajuntaments, i funcionarà mentre la situació d’excepcionalitat ho requereixi.

El servei, operatiu les 24 hores del dia, es dirigeix, principalment, a persones d’edat avançada i amb malalties cròniques, sobretot si viuen soles. Cal recordar que s’està prioritzant l’atenció a aquestes persones, donat que tenen un major risc de presentar complicacions greus en cas d’infecció per la COVID-19. N’ha donat els detalls la presidenta de Dipsalut, Maria Puig i Ferrer.

Les persones interessades en sol·licitar aquest servei poden fer-ho a través dels Serveis Socials de l’Ajuntament o bé de Dipsalut; en aquest cas, al telèfon 972 41 47 20, al mòbil 610 737 126 o al correu teleassistencia@dipsalut.cat. També es pot sol·licitar per a un familiar. A Lloret, han atès unes 72 consultes des que va començar el confinament. La responsable de Dipsalut anima als usuaris a fer ús del servei.

A banda d’ampliar el servei de Teleassistència, Dipsalut també ha col·laborat amb la crisi sanitària distribuint 30.000 mascaretes.

spot_img

El + Vist