14.3 C
Blanes
Dos tècnics de l'Observatori que lideren l'estudi (ACN).

Un estudi pioner permetrà tenir noves dades sobre l’efecte de la calor en la població gironina

Les onades de calor del 2022 van causar 159 morts a la demarcació.

Dos tècnics de l'Observatori que lideren l'estudi (ACN).

Darreres Notícies

Un estudi pioner de l’Observatori de Dipsalut i la UdG permetrà obtenir noves dades sobre l’efecte de les onades de calor en la població de la demarcació de Girona. El projecte oferirà, per primera vegada, una mirada local els darrers 20 anys. Els resultats permetran als Ajuntaments i gestors sanitaris de les ABS orientar les polítiques públiques de manera equitativa i emprendre mesures més eficaces i efectives de cara a l’estiu del 2024.

L’estudi tindrà en compte diferències geogràfiques, temporals, socioeconòmiques, d’exposició diferencial a la temperatura, als contaminants o a altres variables meteorològiques, com la humitat. Així mateix, permetrà baixar a una escala geogràfica menor (fins aquest moment els estudis han arribat a l’àmbit de la demarcació), i conèixer com interaccionen els factors que afecten la mortalitat en un indret més específic.

Els resultats d’aquest projecte, per tant, contribuiran a generar evidència -en cas que es confirmin les hipòtesis-, que factors com el lloc on es viu, l’edat, les condicions socioeconòmiques, el nivell d’exposició a la contaminació, la procedència de la població estrangera, o les condicions d’infrahabitatge generen un impacte en l’efecte de mortalitat que s’atribueix a episodis de calor.

Cal tenir en compte dades com aquestes: les onades de calor del 2022 van causar més de 1.700 morts a Catalunya. 159 van ser a les comarques de Girona.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist