7 C
Lloret de Mar

El documental ‘Tot recordant Santa Cristina’ s’estrena aquest divendres, amb una gran expectació

El treball, de 40 minuts, està format per pel·lícules i imatges de la Festa Major d’estiu des del 1914 fins ara.

Una de les fotografies que conformen el documental
Una de les fotografies que conformen el documental

Darreres Notícies

Aquest divendres es projectarà a Lloret un documental especial i molt esperat. Es titula “Tot recordant Santa Cristina” i oferirà imatges de la Festa Major d’estiu des del 1914 fins a l’actualitat. Es tracta d’un recull al llarg de més d’un segle, amb seqüències que permeten comprovar l’evolució que han tingut les festes de Santa Cristina, des de les processons i vestits de les obreres fins als edificis, carrers, places i actes públics.

El muntatge, de 40 minuts, consisteix en una visió cronològica, en què els assistents podran reviure o bé descobrir moments emblemàtics. L’arxiver municipal Quim Daban, assenyala que la retrospectiva comprèn pel·lícules de diferents èpoques. Posa com a exemple que “la més antiga és del 1914, també n’hi ha dels anys 30, 40, 50, 60, 70… molta gent ho ha viscut i podran reconèixer persones, situacions, com les obreres de l’època”.

L’elaboració del documental – un procés que s’ha allargat durant anys- ha estat possible gràcies a l’aportació de les famílies i veïns que han cedit a l’arxiu les seves pel·lícules particulars. Daban assenyala que “són petites joies, que mostren imatges del passat de Lloret, però el manteniment és costós i es poden fer malbé, (la gent) ho han donat a l’arxiu i això els honora” perquè ho posen a l’abast de tot Lloret.

La projecció “Tot recordant Santa Cristina” l’organitzen de forma conjunta l’Ajuntament, l’Arxiu Municipal, el Teatre, l’Obreria de Santa Cristina i l’Espai Setè Art.
La sessió, que és gratuïta, es farà demà, a partir de les 21 hores, al teatre municipal. Les entrades estaran disponibles a la taquilla, el mateix dia de la projecció, a partir de les 17 hores. Se’n donaran dues per persona.

Si hi ha gent que es queda fora, no es descarta repetir el passi. El documental, a més, estarà a disposició ben aviat a Internet.

spot_img

El + Vist