23.1 C
Lloret de Mar

Donació de sang, aquest dijous i divendres a Lloret

El Banc de Sang i Teixits fa una crida als veïns de Lloret per mantenir el ritme de donacions.

Donació de sang simbòlica (www.365ymas)
Donació de sang simbòlica (www.365ymas)

Darreres Notícies

El Banc de Sang i Teixits fa una crida als veïns de Lloret per donar sang i ajudar a mantenir les reserves durant aquesta tardor. Aquest dijous i divendres, la vila acollirà una nova campanya de donació de sang.
Aquestes setmanes, es necessiten unes 1.000 donacions diàries a Catalunya, a causa de “l’alta activitat transfusional”.

Meritxell Casacuberta, tècnica de Promoció del Banc de Sang i Teixits, anima els veïns a “mantenir el ritme de donacions” ara que s’han tornat a reactivar les operacions ajornades en l’inici de la pandèmia.

banc de sang i teixits
La seu del Banc de Sang i Teixits.

A l’estiu, les xifres de donacions baixen en un 30%, en comparació amb la resta de l’any, a causa de les vacances i els canvis en els hàbits i les rutines de la població. Per aquest motiu, les més de 200 campanyes de donació que es faran aquesta tardor són de vital importància. En aquest sentit, Meritxell Casacuberta assenyala que es necessiten “unes 1.000 donacions diàries o més” en els pròxims dies.

donacio de sang 2
Un donant de sang.

La primera jornada de donació serà aquest dijous (de 17 a 21 hores) al Centre Cívic del Rieral. La segona, serà aquest divendres, al Teatre: al matí, de 10 a 14h, i a la tarda, de 16 a 20h. Per demanar hora i consultar les diferents campanyes que es fan al territori, cal accedir al web donarsang.gencat.cat.

Poden donar sang les persones entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos i es trobin bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any, mentre que els homes ho poden fer un màxim de quatre.

A més, a diferència del que es pugui pensar, no s’hi ha d’anar mai en dejú i no és cap impediment el fet de tenir el colesterol alt.

spot_img

El + Vist