15.1 C
Lloret de Mar

Dos ponts, tres caps de setmana llargs i tres dissabtes festius el 2021

La Generalitat ha fet públics els 12 festius a tot Catalunya per a l'any que ve, als quals cal afegir les dues festes locals, que a Lloret són Santa Cristina i Sant Romà.

Calendari del 2021
Calendari del 2021

Darreres Notícies

El calendari laboral del 2021 comptarà amb dos ponts, tres caps de setmana llargs i tres dissabtes festius. La Generalitat ha fet públics els dotze festius a tot Catalunya per a l’any que ve, als quals cal afegir les dues festes locals, que a Lloret són Santa Cristina i Sant Romà.

El 2021 comença amb un cap de setmana llarg, perquè l’1 de gener és divendres. Després de la revetlla de Cap d’Any, per tant, hi haurà un festiu i un cap de setmana. Però després del dia de Reis, que cau en dimecres, no hi ha cap festiu fins al cap de tres mesos, el 2 d’abril, Divendres Sant. El 2021, la Setmana Santa serà a cavall del març i l’abril, una setmana abans que el 2020. El Dilluns de Pasqua és el 5 d’abril.

El segon festiu a tot Catalunya enganxat a un cap de setmana no arriba fins al novembre: el dia 1, Tots Sants, cau en dilluns. També cau en dilluns el 6 de desembre, dia de la Constitució. I per tant, la Immaculada -o la Puríssima- cau en dimecres. Per a alguns serà un cap de setmana llarg, per a d’altres, fins a cinc dies seguits de festa.

I tindran quatre dies seguits de festa les persones que puguin fer pont per Sant Joan o pel Pilar: el 24 de juny cau en dijous, i el 12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya, cau en dimarts.

El 2021 hi ha tres dissabtes festius, un fet que segurament celebrarà molta gent que acostuma a treballar aquest dia de la setmana. Cauen en dissabte l’1 de maig (Festa del Treball), l’11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya) i el 25 de desembre (Nadal). No és festiu Sant Esteve, que cau en diumenge.

Per tant, els festius són: divendres 1 de gener Cap d’Any, dimecres 6 de gener Reis, Divendres Sant és el 2 d’abril i Dilluns de Pasqua el 5, dissabte 1 de maig la Festa del Treball, dijous 24 de juny Sant Joan, dissabte 11 de setembre la Diada Nacional de Catalunya, dimarts 12 d’octubre la Festa de la Hispanitat, dilluns 1 de novembre Tots Sants, dilluns 6 de desembre Dia de la Constitució, dimecres 8 de desembre Dia de la Immaculada i dissabte 25 de desembre Nadal.

Aquest calendari és d’aplicació a tot Catalunya amb l’excepció de l’Aran, on el Dilluns de Pasqua queda substituït pel dijous 17 de juny, Festa d’Aran.

spot_img

El + Vist