19.3 C
Lloret de Mar
La visita del Castell de Sant Joan del 2015, que es recupera aquest any

Dues noves visites teatralitzades a partir d’aquest cap de setmana

Aquest estiu s'oferiran quatre visites teatralitzades al Patrimoni Cultural, dues de les quals són noves i les altres, recuperades d'altres anys.

La visita del Castell de Sant Joan del 2015, que es recupera aquest any

Darreres Notícies

Aquest cap de setmana comencen les visites teatralitzades al Patrimoni Cultural de Lloret.

De divendres a diumenge, s’ofereixen un total de quatre propostes, dues de les quals són una novetat. En concret, les noves són Somni als Jardins en una nit d’estiu, als Jardins de Santa Clotilde, i S.E.C. Sindicat d’Escultures al Carrer, als exteriors de Can Saragossa. A part de les novetats, es recuperen dues visites teatralitzades que han estat un èxit en edicions anteriors. Són La Herencia de las Américas, al cementiri modernista i Castell de Sant Joan 2020.

El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, celebra poder reprendre aquesta activitat que sempre té molt d’èxit. Aquestes quatre visites es fan amb grups reduïts i a l’aire lliure, cosa que ha facilitat l’adaptació a les mesures de seguretat sanitàries per la pandèmia de la Covid-19.

Els horaris són els següents: la visita als Jardins de Santa Clotilde es farà tots els divendres de juliol i agost a les vuit del vespre; i la de Can Saragossa serà tots els diumenges, també de juliol i agost, a les set de la tarda. Les que es recuperen, en canvi, només es faran un mes: la del cementiri serà els dissabtes de juliol a les nou de la nit; mentre que la del Castell de Sant Joan es farà els dissabtes d’agost a les set de la tarda. Totes són en català, excepte la del cementiri, que es farà en castellà.

Les inscripcions es poden fer al web de Patrimoni Cultural de Lloret o bé adreçant-se a l’Oficina de Turisme del Museu del Mar, al telèfon 972 36 44 54.

Somni als Jardins en una nit d’estiu (Jardins de Santa Clotilde

El Marquès de Roviralta ha contractat l’anomenat Carro de la Faràndula per animar una de les seves festes. Els tres comediants no tenen molt clar quina funció han de fer i acaben representant una versió rústica de Romeo i Julieta amb l’ajuda del públic.
Guió i actors participants: Guió de Joan Romà Ortiz i participació d’Ana Peña, Joan Romà Ortiz i Albert Muntané

S.E.C. Sindicat d’Escultures al Carrer (exteriors de Can Saragossa)

Les escultures del poble celebren la seva assemblea anual per tal de debatre els temes que més els preocupen i escollir el nou president del seu sindicat. Amb aquesta visita es vol posar en valor la història de moltes de les escultures repartides pel poble, el significat de les quals, desconeixem.
Guió i participants: Guió d’Ana peña i participació d’Albert Muntané, Carles Melgosa i Ana Peña.

La Herencia de las Américas (Cementiri modernista)

Aquesta visita és un clàssic i té molta demanda. Per això es torna recuperar. La visita convida a fer un passeig pel llegat Modernista del cementiri de Lloret amb acompanyament musical de violí i fa un repàs a la història d’alguns dels panteons més importants en el context històric de l’emigració dels lloretencs a les Amèriques. Per evocar millor l’època, la música que acompanya als visitants són havaneres.

Castell de Sant Joan 2020
El mes d’agost es recupera una visita teatralitzada que es va fer l’any 2015 al Castell de Sant Joan, on una sèrie de curiosos personatges relacionats amb la història de Lloret i del castell no deixen a la guia fer una visita en pau.

spot_img

El + Vist