11.4 C
Lloret de Mar
Les tres propostes que es porten a votació (Ajuntament de Lloret de Mar)

Dulsat: “El passeig és l’artèria principal i volem que la gent pugui escollir”

Dilluns comença el període de votacions sobre com ha de ser la mobilitat al passeig i l'alcalde anima tothom a participar-hi.

Les tres propostes que es porten a votació (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

L’Ajuntament porta a votació tres propostes per millorar la mobilitat al passeig marítim. A més, la ciutadania podrà decidir també si vol limitar el trànsit rodat només a unes hores al dia. El termini de votacions s’obre dilluns que ve, 8 de març, i es tancarà el dia 14.

L’alcalde, Jaume Dulsat, creu que és molt important que la ciutadania pugui decidir sobre aspectes rellevants per al municipi.

“El passeig és l’artèria principal, el carrer més important de la ciutat, i volíem aquest model de cogovernança, que la gent pugui escollir”

Jaume Dulsat

Les opcions són deixar la mobilitat del passeig marítim com està actualment, és a dir, oberta al trànsit rodat en els dos sentits; o bé optar per un únic sentit, que pot ser en direcció avinguda Just Marlés o direcció Sa Caleta. Les propostes que opten per un únic sentit, preveuen ampliar la zona de vianants, eliminar els cotxes de la primera línia de mar, en concret de la zona blava, i crear noves places d’estacionament per a motos.

A la votació també s’inclou una última pregunta que fa referència a reduir el trànsit de vehicles en certes hores. És a dir, permet l’accés lliure de circulació al matí, de 7 a 13 hores, i la resta del dia només hi poden passar vianants, bicicletes, transport públic o col·lectiu, motos, i residents, a més de serveis i emergències. Aquesta pregunta també contempla la possibilitat que la circulació es quedi com està ara, sense canvis

El resultat de l’enquesta serà vinculant i s’aplicarà amb la màxima celeritat possible, tot i que hi haurà un període de proves per comprovar que funciona tècnicament. En aquest sentit, s’aplicarà l’opció que prefereixi la majoria, però l’alcalde reconeix que per a l’Ajuntament l’ideal seria reduir el trànsit rodat i fomentar les zones de vianants.

“És obvi que creiem que cal pacificar més el passeig i si tirem la vista enrere veurem que les pacificacions que s’han fet a Lloret han funcionat”

Jaume Dulsat

En aquest sentit, l’alcalde recorda que va ser un encert, en el seu moment, convertir en zona de vianants els carrers Sant Pere i de la Vila, o la calçada interior del passeig Verdaguer.

La votació es podrà fer de manera presencial a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) o al centre cívic del Rieral. O bé de manera telemàtica, a través de la pàgina web de l’Ajuntament. L’alcalde assegura que és un procediment molt senzill i ràpid, tot i que qui ho vulgui podrà accedir a tota la informació detallada.

Render de com podria quedar el passeig (Ajuntament de Lloret de Mar)
Render de com podria quedar el passeig (Ajuntament de Lloret de Mar)

La votació està oberta als veïns de Lloret majors de 16 anys. El cens és ampli: el conformen 32.591 persones, que representen més del 80% de la població

Jaume Dulsat insisteix en què és important deixar que els veïns opinin sobre decisions destacades per al municipi i deixa la porta oberta a futures consultes.

“Nosaltres hem dit sempre que aquelles coses que considerem necessàries les consultarem. Aquesta no és la primera i no serà l’última”

Jaume Dulsat

El mes de gener passat, es va iniciar aquest procés de participació ciutadana per millorar la mobilitat del passeig marítim, arran de la bona acceptació que va tenir el tancament del trànsit rodat a la primera línia de mar durant les franges horàries esportives i de passeig. Una prova pilot que el govern municipal va implementar arran de les restriccions de mobilitat imposades per l’estat d’alarma i que es van allargar fins al mes de setembre del 2020.  

Dins del procés de participació ciutadana, s’han fet diferents reunions per sectors: amb veïns, comerciants, restauradors, hotelers i representants dels transports. Hi ha hagut una mitjana de 25 participants per sessió. Pel que fa a les propostes rebudes en línia sobre la mobilitat del passeig marítim, han estat un total de 43.

spot_img

El + Vist