10 C
Lloret de Mar
Voluntaris, avui a Palafolls

D’un camp de Palafolls a Càritas de Lloret (i altres entitats socials)

La fundació Espigoladors ha recollit cols que no es venen amb voluntaris.

Voluntaris, avui a Palafolls

Darreres Notícies

Espigoladors és una fundació solidària que ha organitzat, aquest matí a Palafolls, una recollida o espigolada de cols. Ho han fet amb un seguit de voluntaris, amb els quals han recollit aliments –en aquest cas, cols- que no es venen. Per evitar el seu malbaratament, es faran arribar a diferents entitats socials, com Càritas de Lloret, d’Arenys i el Centre de Suport Alimentari a Mataró.

Una membre de la fundació, Anna Gras, explica que “anem a camps d’agricultura, per recollir allò que hi queda per diferents motius, ja sigui perquè són aliments que no compleixen els estàndards de mida, forma o color, o que no es recullen per una baixada de preus“. Afegeix que l’acció “es fa amb l’autorització del productor del camp i amb l’ajuda dels voluntaris” que recullen els aliments de la terra.

La Fundació Espigoladors és una organització sense ànim de lucre que lluita contra el malbaratament alimentari a la vegada que empodera persones en risc d’exclusió social. Es tracta d’empresa que actua sobre tres necessitats: lluita per l’aprofitament alimentari, garanteix el dret a una alimentació saludable i crea oportunitats laborals per a col·lectius en situació de risc.

Des de fa uns mesos duu a terme aquest tipus d’accions, les quals requereixen de voluntariat, amb el qual es sensibilitza i es dona visibilitat a la problemàtica.

Les persones interessades en col·laborar, s’han de posar en contacte al web espigoladors.com.

spot_img

El + Vist