19.2 C
Lloret de Mar
Protesta feta el passat 10 de juliol per demanar a la Generalitat l'anul·lació del projecte d'ampliació de l'autopista C-32 fins a Lloret i la finalització dels peatges

El 31 d’agost del 2021, data de finalització definitiva dels peatges de la C-32

Aturem la C-32 i Preservem el Maresme assenyalen que, si es desenvolupa seguint els acords de la ‘Declaració i el Pacte de Mobilitat del Maresme’, pot suposar una fita històrica.

Protesta feta el passat 10 de juliol per demanar a la Generalitat l'anul·lació del projecte d'ampliació de l'autopista C-32 fins a Lloret i la finalització dels peatges

Darreres Notícies

El 31 d’agost del 2021 és la data de la finalització definitiva del peatge de la C-32. Així ho anunciat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el passat divendres al consell comarcal del Maresme. Des de les plataformes Aturem la C-32 i Preservem el Maresme ho valoren de manera molt positiva. Consideren que pot suposar una fita històrica si es concreta i es desenvolupa seguint els acords de la Declaració i Pacte de Mobilitat del Maresme.

Davant d’aquest anunci, a través d’una nota de premsa, Aturem la C-32 i Preservem el Maresme expliquen que es tracta d’una “oportunitat” per revertir les “nefastes” polítiques de mobilitat i infraestructures. A més, creuen que també ha de servir per acabar amb “l’explotació de la ciutadania per part d’Abertis”, convertir la Nacional II en una via pacificada i per assolir un transport públic de qualitat.

Un dels portaveus, Joan Mora, recorda que “hi ha un conveni del 2015, que recull que si es fa inversió, s’allargaran els peatges” i desitja que “esperem que aquest conveni no es porti a terme i compleixin la seva paraula”.

Les dues plataformes també assenyalen que aquesta notícia no pot amagar que fa poques setmanes la Generalitat ha presentat un nou projecte per allargar la C-32 de Tordera a Lloret de Mar. Des d’Aturem la C-32 creuen que comporta “un peatge a l’ombra per Abertis, així com la destrucció d’espais naturals i la promoció del vehicle privat”. En aquest sentit, asseguren que cal desenvolupar projectes alternatius en clau sostenible, com desdoblar i millorar les vies actuals.

spot_img

El + Vist