26.6 C
Lloret de Mar
Una donació de sang a Lloret (Ajuntament de Lloret)

El Banc de Sang i Teixits fa una crida per aconseguir donacions de sang

A Lloret es fa una campanya aquest dijous i divendres amb moltes necessitats, ja que les reserves estan sota mínims, malgrat l'increment de demanda.

Una donació de sang a Lloret (Ajuntament de Lloret)

Darreres Notícies

Crida especial a la població de Lloret perquè doni sang aquesta setmana a la vila. El Banc de Sang i Teixits de Girona organitza una campanya dijous i divendres, amb la necessitat d’aconseguir el màxim de col·laboració possible, ja que les reserves estan sota mínims.

Ara que estem superant la cinquena onada de la Covid, es preveu que les necessitats de sang als hospitals s’incrementin i, per tant, es fa una crida especial a la població. Al maig, després de la quarta onada, les transfusions van augmentar un 15% per la recuperació de l’activitat assistencial no relacionada amb la Covid als hospitals.

Ara, l’increment de demanda ja s’ha començat a notar, tal com ha apuntat la promotora del Banc, Meritxell Casacuberta.

“Realment la petició de components sanguinis per part dels hospitals ha augmentat perquè s’estan recuperant operacions que havien quedat parades amb la Covid”

Meritxell Casacuberta

Ara mateix hi ha sang per uns sis o set dies i es preveu que després del pont la situació empitjori. De fet, la campanya a Lloret de Mar sempre es col·loca en dates estratègiques, com és aquest cas, perquè és un municipi on se solen aconseguir bones xifres de donacions.

“Sempre solem posar la donació a Lloret en dates estratègiques i aquest és un pont problemàtic, perquè és llarg, i esperem que Lloret ens respongui com acostuma a fer ”

Meritxell Casacuberta

Recordem que poden donar sang les persones entre 18 i 70 anys que tinguin un bon estat de salut i pesin més de 50 quilos, sempre i quan no estiguin prenent antibiòtic. Pel que fa a la vacuna de la Covid-19, Meritxell Casacuberta recorda que no és cap impediment.

“Per la vacuna, sigui la primera o la segona dosi, encara que se l’hagin posat el mateix dia, es pot donar sang, sempre i quan no tinguin símptomes”

Meritxell Casacuberta

Les persones interessades en donar sang, no han de fer dejú, al contrari, és preferible que hagin menjat alguna cosa prèviament.

Com és habitual, la campanya a Lloret es farà dijous a la tarda al Centre Cívic del Rieral, de quatre a nou, i divendres, matí i tarda, de deu a dues i de quatre a dos quarts de nou, al Teatre.

spot_img

El + Vist