Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
Cartell de la Marató de Donants de Sang (Banc de Sang i Teixits)

El Banc de Sang impulsa una marató de donacions perquè la situació és crítica

Ara mateix, hi ha reserves de sang per als propers cinc dies, quan la xifra òptima seria del doble. L'objectiu és aconseguir 10.000 donacions en una setmana.

Cartell de la Marató de Donants de Sang (Banc de Sang i Teixits)

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

Aconseguir 10.000 donacions en una setmana. Aquest és l’objectiu que es marca el Banc de Sang i Teixits amb la marató que organitza arreu de Catalunya des d’avui fins divendres que ve, 15 de gener.

Per captar l’atenció de la ciutadania, ha ambientat la campanya en el món del cinema sota el lema Donar sang és una altra pel·lícula.

La promotora del Banc de Sang de Girona, Meritxell Casacuberta, alerta que la situació ara mateix és crítica, tal com passa sempre després de les festes nadalenques. Actualment, només hi ha reserves per als pròxims cinc dies, quan el nivell òptim és el doble. A més, amb la pandèmia, hi ha una necessitat excepcional de plasma.

La marató ambientada en el cinema s’acompanya de tràilers de pel·lícules fictícies que recreen històries reals de donants de sang. Unes petites produccions que tenen una important càrrega emotiva per captar l’atenció dels donants, a qui s’obsequia amb unes crispetes i una inscripció gratuïta d’un mes a la plataforma Filmin.

Recordem que per donar sang hi ha molt pocs requisits: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, no prendre antibiòtic, no estar embarassada i haver menjat alguna cosa.

En total, hi ha tretze hospitals habilitats per a la campanya. A les comarques gironines, es pot donar sang a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Cal tenir en compte que està justificat saltar-se el confinament municipal si és per anar a donar sang.

Tot i així, el Banc de Sang segueix organitzant les campanyes municipals i divendres 15 serà a Tossa, mentre que el 21 i 22 de gener seran aquí Lloret.

Per fer la donació, cal demanar cita prèvia a través del web del Banc de Sang i Teixits.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.