4.9 C
Lloret de Mar

El Banc de Sang impulsa una marató de donacions perquè la situació és crítica

Ara mateix, hi ha reserves de sang per als propers cinc dies, quan la xifra òptima seria del doble. L'objectiu és aconseguir 10.000 donacions en una setmana.

Cartell de la Marató de Donants de Sang (Banc de Sang i Teixits)
Cartell de la Marató de Donants de Sang (Banc de Sang i Teixits)

Darreres Notícies

Aconseguir 10.000 donacions en una setmana. Aquest és l’objectiu que es marca el Banc de Sang i Teixits amb la marató que organitza arreu de Catalunya des d’avui fins divendres que ve, 15 de gener.

Per captar l’atenció de la ciutadania, ha ambientat la campanya en el món del cinema sota el lema Donar sang és una altra pel·lícula.

La promotora del Banc de Sang de Girona, Meritxell Casacuberta, alerta que la situació ara mateix és crítica, tal com passa sempre després de les festes nadalenques. Actualment, només hi ha reserves per als pròxims cinc dies, quan el nivell òptim és el doble. A més, amb la pandèmia, hi ha una necessitat excepcional de plasma.

La marató ambientada en el cinema s’acompanya de tràilers de pel·lícules fictícies que recreen històries reals de donants de sang. Unes petites produccions que tenen una important càrrega emotiva per captar l’atenció dels donants, a qui s’obsequia amb unes crispetes i una inscripció gratuïta d’un mes a la plataforma Filmin.

Recordem que per donar sang hi ha molt pocs requisits: tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, no prendre antibiòtic, no estar embarassada i haver menjat alguna cosa.

En total, hi ha tretze hospitals habilitats per a la campanya. A les comarques gironines, es pot donar sang a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Cal tenir en compte que està justificat saltar-se el confinament municipal si és per anar a donar sang.

Tot i així, el Banc de Sang segueix organitzant les campanyes municipals i divendres 15 serà a Tossa, mentre que el 21 i 22 de gener seran aquí Lloret.

Per fer la donació, cal demanar cita prèvia a través del web del Banc de Sang i Teixits.

spot_img

El + Vist