6.7 C
Lloret de Mar

El Banc dels Aliments busca voluntaris per al Gran Recapte de finals de novembre

Es recupera la recollida física d'aliments, en què es demana sobretot pasta, oli, llegums, cereals, llet, conserves o arròs.

Miki Núñez i Mariona Escoda, imatge del Gran Recapte 2022
Miki Núñez i Mariona Escoda, imatge del Gran Recapte 2022

Darreres Notícies

El Banc dels Aliments de Girona busca uns 3.000 voluntaris per al Gran Recapte. La campanya arriba a finals de novembre, del dia 25 al 27, recuperant la recollida física d’aliments als supermercats i altres establiments. El Gran Recapte es durà a terme, com és habitual, a Lloret de Mar i arreu del territori. Pel que fa a les comarques de Girona, s’hi han sumat prop de 400 establiments.

La presència de voluntaris en supermercats, mercats i botigues és “fonamental” per aconseguir el màxim nombre d’aliments. Es demanen donacions de l’anomenada cistella básica, com pasta, oli, llegums, cereals, llet, conserves o arròs.

Des de l’inici de la pandèmia, el Banc dels Aliments ha hagut d’afrontar un augment de la demanda d’aliments i, durant els darrers anys, el nombre de persones receptores d’aliments ha incrementat dràsticament.

El president del Banc dels Aliments de Girona, Joan Jorba, augura que la situació actual fa preveure més demanda encara: “amb l’increment del preu de l’energia i també de molts aliments, hi haurà més gent amb dificultats per arribar a finals de mes, la campanya és molt necessària”.

El Banc dels Aliments de Girona proporciona aliments a més de 90 entitats socials de tota la demarcació, a través de les quals contribueix a les necessitats alimentàries d’unes 38.000 persones.

La 14a edició del Gran Recapte, impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, tindrà un format mixt: recupera la recollida física d’aliments, després de dos anys de restriccions degudes a la pandèmia, i mantindrà també les donacions a les caixes dels establiments. Es podran fer des del 25 de novembre fins al 6 de desembre. També s’hi podrà col·laborar a través del web del Banc dels Aliments de Girona i del canal de pagament Bizum.

Els interessats en participar com a voluntaris a l’edició del Gran Recapte d’enguany poden inscriure’s al formulari que trobaran al web del Banc dels Aliments de Girona. L’únic requisit és ser major de 16 anys.

spot_img

El + Vist