7.6 C
Lloret de Mar

El carril bus entre Lloret i Blanes, històricament reclamat, es començarà a construir el 2023

Ho ha confirmat el regidor de Mobilitat, Cristian Fernández, ja que la Generalitat compta amb uns fons europeus per fer realitat el projecte.

El bus que uneix Lloret i Blanes, aquest matí
El bus que uneix Lloret i Blanes, aquest matí

Darreres Notícies

Les obres d’un carril bus que uneixi Lloret i Blanes començaran l’any que ve. Gràcies a uns fons europeus, la Generalitat ha encarregat la redacció del projecte, que recupera una proposta que havia quedat guardada en un calaix per manca de finançament i que ara, per fi, es podrà fer realitat.

El regidor de Mobilitat de Lloret, Cristian Fernández, recorda que és un reclam històric dels dos municipis i confirma que aquest cop segur que es tirarà endavant perquè hi ha un fons europeu per fer-ho.

 “Serà una realitat perquè els fons ja estan transferits i la Generalitat els ha d’executar abans d’una data límit establerta”

Cristian Fernández

El cost dels treballs oscil·larà entre els 14 i els 15 milions d’euros i permetrà connectar Lloret, Blanes i l’estació de tren. A més, a banda del carril bus també es crearà un carril bici.

“Un carril bici que millori la mobilitat i la seguretat dels usuaris que es mouen amb bicicleta per les dues viles”

Cristian Fernández

El regidor ha deixat clar que aquest nou carril serà molt beneficiós per millorar la mobilitat entre els dos municipis, especialment en transport públic. Però també ha matisat que, en cap cas, és la solució de mobilitat definitiva, sinó que caldrà estudiar noves mesures.

“És una solució complementària, però mai no ha de ser una solució única, Lloret encara necessita un accés a una via ràpida i s’han d’estudiar altres opcions”

Cristian Fernández

De moment, si tot va com està previst, l’any que ve començaran les obres per crear un carril bus que uneixi Lloret i Blanes.

spot_img

El + Vist