10.2 C
Lloret de Mar

El Centre de Distribució d’Aliments comença a funcionar aquest dimecres al pavelló municipal d’esports

Des que va esclatar la crisi sanitària s'ha doblat el nombre de famílies usuàries, de 400 a 800 mensuals i l'antic local havia quedat petit.

El CDA al pavelló d'esports
El CDA al pavelló d'esports

Darreres Notícies

A partir d’aquest dimecres torna a obrir les portes el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) i ho farà a la nova ubicació: el pavelló municipal d’esports. Recordem que des que va començar el confinament, els productes s’han entregat a domicili; però ara, amb l’inici del desconfinament, es considera que els usuaris ja poden anar a buscar ells mateixos els aliments.

Això és molt positiu perquè en el servei a domicili s’entregaven lots tancats, mentre que ara, malgrat que seguirà havent-hi una cistella bàsica preestablerta, podran completar-la escollint alguns dels productes, tal com ha exposat la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez.

La regidora ha afegit que durant els propers mesos el servei funcionarà al pavelló de manera provisional, però després ja no es tornarà a l’antic local del carrer Girona, perquè ha quedat petit. Així doncs, s’està buscant una nova ubicació per al CDA.

Des que va començar la crisi del coronavirus, el CDA ha doblat el nombre de famílies usuàries, passant de les 400 a les 800 mensuals. Una dada que preocupa molt a la regidora, que és conscient que la xifra encara seguirà creixent més els propers mesos.

Per fer front a aquest increment, des de Càritas fan una crida al voluntariat perquè els fan falta mans.

D’altra banda, la regidora ha explicat que ja ha començat la tercera ronda de trucades a gent gran per saber com estan vivint la situació de pandèmia. A diferència de les altres dues rondes, en què les trucades es feien seguint uns ítems marcats, en aquest cas, es tracta de converses obertes amb l’objectiu de crear vincle amb la gent gran. A cada ronda s’han trucat al voltant d’unes 2.500 persones majors de 70 anys.

spot_img

El + Vist