16.6 C
Lloret de Mar

El Festival Lloret Negre s’amplia amb un concurs de relats breus, a banda de premiar la millor novel·la

A més, un dels relats es convertirà en curtmetratge i es presentarà al primer Festival Lloret Cine Negro, que es farà a l'octubre.

El Festival Lloret Negre del 2019
El Festival Lloret Negre del 2019

Darreres Notícies

Novetats a la tercera edició del Festival Lloret Negre. La principal és que s’impulsa el primer concurs de relats curts, de manera que, a banda de guardonar la millor novel·la de gènere negre escrita i publicada en català al llarg de l’any 2019, també es premiarà el millor relat escrit en castellà.

L’altra novetat destacada és que aquest festival servirà per presentar el primer Festival Lloret Cine Negro, que es farà a l’octubre. La fundadora i organitzadora del festival, Angelique Pfitzner, explica que un dels relats que es presentin al concurs es convertirà en un curtmetratge que s’estrenarà al festival de cinema.

El nou concurs de relats comptarà amb dues categories: una juvenil fins a 18 anys i una altra per a adults. A banda de produir un dels relats, hi haurà un premi de 300 euros per a cada categoria i els 20 textos finalistes es publicaran.

Els textos hauran de ser originals, inèdits, escrits en castellà, d’entre 2.000 i 4.000 paraules i de gènere negre – policíac. Hi ha temps de participar fins a l’1 de març. Els interessats, que hauran d’enviar els treballs al correu [email protected], i poden consultar totes les bases al web del festival.

Els guanyadors es donaran a conèixer durant la celebració del Festival Lloret Negre, que tindrà lloc a la vila al llarg de quatre dies, entre el 2 i el 5 d’abril. A banda del concurs de relats, la cita també servirà, com cada any, per guardonar la millor novel·la negra de l’any passat, en aquest cas escrita en català. Serà la tercera edició. Recordem que en la primera, el guanyador va ser Santiago Artigas amb la novel·la Mai no sabràs el meu nom, publicada l’any 2017. Pel que fa a la segona edició, el premiat va ser Jordi Dausà, amb la publicació del 2018 titulada Lèmmings.

I, aquest 2020, el festival arriba amb una altra novetat destacada. Entre la gran quantitat d’activitats programades, es faran les primeres jornades de criminologia.

El festival s’allargarà quatre dies, amb un gruix d’activitats variades que giraran entorn al gènere negre i policíac. Hi haurà taules literàries amb gairebé 40 escriptors, ponents de luxe, convidats especials, com l’actor de La casa de papel Pep Munné. Tot plegat es farà a la sala polivalent de la Biblioteca, del 2 al 5 d’abril, amb entrada gratuïta.

spot_img

El + Vist