Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, Foeg, Fòrum Carlemany i Pimec Girona, integrades al grup Impuls per Girona, han reaccionat davant de l’aturada de les obres. Demanen al departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que presenti un recurs amb el qual poder continuar la construcció de la via.
Els empresaris creuen que és essencial la prolongació de la autopista entre Blanes i Lloret de Mar, que esperen des de fa més d’una dècada. Tot i això, insisteixen en que el projecte s’ha de dur a terme amb respecte pel medi ambient i la fauna, ja que no pot haver cap errada que provoqui efectes no desitjats en el medi ambient. Les cambres diuen que l’aturada d’aquestes obres afectarà negativament la qualitat de vida dels residents de la zona.
Els empresaris del grup Impuls per Girona confien en què les insuficiències detectades es podran resoldre aviat per aconseguir una via segura i respectuosa amb el medi. Enric Dotras, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona “la principal demanada és que es pugui seguir amb la construcció d’aquesta autopista tan necessitada pel desenvolupament empresarial de la zona”.
Dotras també exposa que Lloret és l’única destinació turística de rellevància a l’Estat espanyol “que no disposa d’una via ràpida” i segura que connecti amb l’Aeroport, amb Barcelona i amb la resta d’Europa. A més, assenyala que el projecte “ha d’anar lligat al desdoblament de la N-II, que ha de connectar la C-32 amb l’AP-7”.
El sector coincideix en la necessitat de la preservació de la fauna i el paisatge, però considera preocupants les conseqüències de mantenir la via aturada, ja que és incapaç d’absorbir les necessitats de desplaçament. Afirmen que en aquesta reforma es van incorporar moltes millores ambientals i que s’ha assumit per governs de la Generalitat de signe polític molt diferent. A més, manifesten que compta amb el suport de la majoria dels representants municipals de les poblacions que pateixen els efectes de l’actual carretera.