8 C
Lloret de Mar

El passeig de Fenals es reformarà amb pressupost municipal

La decisió l'ha pres l'Ajuntament, després d'anys reclamant que la millora la facin les administracions competents superiors.

El passeig de Fenals, quan va ser reparat arran dels danys causats pel temporal Glòria al 2020.
El passeig de Fenals, quan va ser reparat arran dels danys causats pel temporal Glòria al 2020.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha reservat una partida de 540.000 euros (del pressupost d’aquest 2022) per fer un nou projecte de reforma del passeig marítim de Fenals i poder començar les obres enguany.

servicios profesionales jimenez

Es tracta d’unes millores “necessàries i reivindicades”, que l’Ajuntament ha decidir emprendre amb fons propis, després d’anys demanant que actuessin tant el ministeri de Costes com la Generalitat en aquest sector, el qual no és de competència municipal.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, lamenta que les administracions superiors “no facin la seva feina“.

“No tenim altre remei que fer una part de la reforma amb el pressupost de Lloret”

Jaume Dulsat

Segons fonts municipals, la previsió és encarregar el projecte enguany, per tal que els treballs pugui començar l’hivern vinent i estiguin enllestits per a la temporada del 2023.

El regidor d’Urbanisme, Albert Robert, explica que es vol fer un passeig “més accessible, que tingui en compte els efectes del canvi climàtic i que s’integri més en el paisatge boscós” que hi ha a la part sud.

Recordem que, ara fa dos anys, el temporal Glòria va malmetre greument una part del mur i del passeig, que van ser refets, amb un reforç dels fonaments a la capa de la sorra. La previsió de l’Ajuntament és que l’escullera sí que vagi a càrrec de les altres administracions.

A banda dels diners per al projecte i l’inici de les obres de la reforma del passeig de Fenals, dins del pressupost per a aquest 2022, el govern també ha reservat una partida per millorar el passeig de Sa Caleta.

spot_img

El + Vist