5.3 C
Lloret de Mar
La zona de Dalt del Puig, al nucli antic

El ple municipal arxiva la modificació del POUM pel que respecta al sector de Dalt del Puig

L'equip de govern ha escoltat els veïns i ha tingut en compte les al·legacions presentades per tots els grups de l'oposició, el Síndic del Ciutadà i diverses persones a títol personal, malgrat que tècnicament les hauria pogut desestimar.

La zona de Dalt del Puig, al nucli antic

Darreres Notícies

El govern municipal ha fet marxa enrere i ha desestimat i arxivat el procediment per modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística (POUM) pel que respecta al sector de Dalt del Puig. Una modificació que es va aprovar provisionalment al mes de març, però que ha generat força polèmica des del primer moment.

És per aquest motiu que tots els grups de l’oposició, així com el Síndic del Ciutadà i diversos veïns a títol personal han aprofitat el període d’exposició per presentar diverses al·legacions en contra d’aquesta modificació, que preveia una reordenació de tot l’espai inicialment previst com a plaça pública.

La problemàtica afecta el nucli antic; en concret, el sector de Dalt del Puig, entre els carrers Migdia, Germanes, de l’Areny i repartidor de Sant Isidre. En aquest espai, fa gairebé trenta anys que està previst crear-hi una gran plaça pública; una decisió que es va prendre en un ple de l’any 1994 per reequilibrar els dèficits actuals d’espais lliures al casc antic de Lloret.

Plànol de la zona de Dalt del Puig
Plànol de la zona de Dalt del Puig

La intenció era expropiar els diferents edificis d’aquesta zona. Unes expropiacions que no s’han completat i la zona s’ha degradat molt, perquè els actuals edificis s’han vist bloquejats per poder fer obres de reforma. Com que el Govern municipal actual no disposa de diners suficients per fer aquestes expropiacions, havia proposat fer una modificació el POUM que, segons el regidor d’Urbanisme, Albert Robert, havia de permetre un increment de les zones verdes, tot i que haurien estat dividides en tres espais diferenciats, en lloc d’una única plaça. A més, la idea era obrir un carrer nou, que havia d’unir el carrer de la Fàbrica i el carrer Migdia.

El regidor ha matisat que totes les al·legacions presentades es podrien haver desestimat amb criteris tècnics, però que el Govern ha escoltat els veïns i ha volgut tenir en compte les seves preferències. Per això han decidit arxivar el procediment.

Des de l’oposició, tots els grups han celebrat que el Govern municipal hagi fet marxa enrere, perquè creien que aquesta modificació era fer un pas enrere sense una argumentació que els convencés. I consideren que s’ha d’intentar crear una gran plaça pública en aquest espai, que seria molt positiva per al municipi.

spot_img

El + Vist