12.9 C
Lloret de Mar

El somni de dues germanes ucraïneses que s’entrenen a l’escola Sara Díaz

Les noies, de 13 i 14 anys, s'allotgen a Lloret, a on han fugit de la guerra, i aquí segueixen els entrenaments per ser ballarines professionals.

Les dues germanes ucraïneses amb la seva professora de ballet
Les dues germanes ucraïneses amb la seva professora de ballet

Darreres Notícies

La Maria i la Yelyzaveta Masalova són dues germanes ucraïneses de 13 i 14 anys que han arribat a Lloret fugint de la guerra d’Ucraïna. El seu somni, però, es manté intacte: ser ballarines professionals.

servicios profesionales jimenez

La seva professora, Ksenia Istomina, és aquí amb elles i gràcies a la col·laboració de la lloretenca Sara Díaz, tenen un espai on poder seguir fent les seves classes.

“Vam arribar fa quatre setmanes a Lloret, ens van ajudar uns amics. Abans, entrenàvem a Ucraïna amb una professora i, per internet, vam trobar a Lloret el lloc on entrenem ara”

Ksenia Istomina

Va ser la directora d’un gran concurs internacional de ballet qui els va recomanar que s’allotgessin a Lloret. “Tinc una amiga que és directora d’un gran concurs internacional de ballet. Ella ens ha ajudat a venir a Lloret i trobar un habitatge aquí. El concurs es fa a 35 països i acaba a Nova York. Quan estàvem a la semifinal, la directora del concurs ens va parlar de Lloret i per això vam venir aquí”, ha explicat Ksenia Istomina.

Aquí, s’hi estaran el temps que faci falta, però reconeixen que la intenció és tornar a casa tan aviat com puguin.

“Cada dia esperem notícies d’Ucraïna i el més ràpid possible volem tornar a Ucraïna perquè elles puguin estudiar a la seva escola de ballet”

Ksenia Istomina


Malgrat que tenen ganes de tornar al seu país, reconeixen que aquí les han acollit molt bé i es mostren molt agraïdes pel suport que han rebut.

“Moltes gràcies a tothom, a la gent, al poble, a la ciutat, al país, per l’ajuda que ens doneu. A tot arreu ens reben amb els braços oberts i ens ajuden molt i us ho agraïm molt”

Ksenia Istomina

Mentre estiguin a Lloret, podran seguir entrenant-se un parell d’hores cada tarda, de dilluns a divendres, i seguir somiant amb el seu objectiu: convertir-se en ballarines professionals.

“Nosaltres estimem molt el ballet i volem ser ballarines professionals. És el nostre somni”

Maria i Yelyzaveta Masalova

Des de Lloret, Sara Díaz va mostrar-se disposada a ajudar des del primer moment en què va rebre la petició per part de les dues ballarines i la seva professora.

“Jo normalment ajudo en tot el que puc a tothom i em van dir de col·laborar i ho faig, vinc dues hores abans perquè elles puguin assajar”

Sara Díaz

Les dues germanes estan allotjades a Lloret amb la seva mare i, malgrat la terrorífica situació que els ha tocat viure, no perden el somriure quan parlen de la seva passió: el ballet.

spot_img

El + Vist