23.6 C
Lloret de Mar
Les dues germanes ucraïneses amb la seva professora de ballet

El somni de dues germanes ucraïneses que s’entrenen a l’escola Sara Díaz

Les noies, de 13 i 14 anys, s'allotgen a Lloret, a on han fugit de la guerra, i aquí segueixen els entrenaments per ser ballarines professionals.

Les dues germanes ucraïneses amb la seva professora de ballet

Darreres Notícies

La Maria i la Yelyzaveta Masalova són dues germanes ucraïneses de 13 i 14 anys que han arribat a Lloret fugint de la guerra d’Ucraïna. El seu somni, però, es manté intacte: ser ballarines professionals.

La seva professora, Ksenia Istomina, és aquí amb elles i gràcies a la col·laboració de la lloretenca Sara Díaz, tenen un espai on poder seguir fent les seves classes.

“Vam arribar fa quatre setmanes a Lloret, ens van ajudar uns amics. Abans, entrenàvem a Ucraïna amb una professora i, per internet, vam trobar a Lloret el lloc on entrenem ara”

Ksenia Istomina

Va ser la directora d’un gran concurs internacional de ballet qui els va recomanar que s’allotgessin a Lloret. “Tinc una amiga que és directora d’un gran concurs internacional de ballet. Ella ens ha ajudat a venir a Lloret i trobar un habitatge aquí. El concurs es fa a 35 països i acaba a Nova York. Quan estàvem a la semifinal, la directora del concurs ens va parlar de Lloret i per això vam venir aquí”, ha explicat Ksenia Istomina.

Aquí, s’hi estaran el temps que faci falta, però reconeixen que la intenció és tornar a casa tan aviat com puguin.

“Cada dia esperem notícies d’Ucraïna i el més ràpid possible volem tornar a Ucraïna perquè elles puguin estudiar a la seva escola de ballet”

Ksenia Istomina


Malgrat que tenen ganes de tornar al seu país, reconeixen que aquí les han acollit molt bé i es mostren molt agraïdes pel suport que han rebut.

“Moltes gràcies a tothom, a la gent, al poble, a la ciutat, al país, per l’ajuda que ens doneu. A tot arreu ens reben amb els braços oberts i ens ajuden molt i us ho agraïm molt”

Ksenia Istomina

Mentre estiguin a Lloret, podran seguir entrenant-se un parell d’hores cada tarda, de dilluns a divendres, i seguir somiant amb el seu objectiu: convertir-se en ballarines professionals.

“Nosaltres estimem molt el ballet i volem ser ballarines professionals. És el nostre somni”

Maria i Yelyzaveta Masalova

Des de Lloret, Sara Díaz va mostrar-se disposada a ajudar des del primer moment en què va rebre la petició per part de les dues ballarines i la seva professora.

“Jo normalment ajudo en tot el que puc a tothom i em van dir de col·laborar i ho faig, vinc dues hores abans perquè elles puguin assajar”

Sara Díaz

Les dues germanes estan allotjades a Lloret amb la seva mare i, malgrat la terrorífica situació que els ha tocat viure, no perden el somriure quan parlen de la seva passió: el ballet.

spot_img

El + Vist