11.2 C
Lloret de Mar
El fons de vestuari del Teatre Municipal de Lloret

El Teatre de Lloret compta amb un fons de vestuari de prop de 500 peces

L’Esbart Dansaire Lloretenc cedeix els seus vestits i complements a l’Ajuntament perquè els preservi i en tingui cura.

El fons de vestuari del Teatre Municipal de Lloret

Darreres Notícies

Així ha estat la Festa de la Cultura Lloretenca més insòlita

La gala va incloure els premis que no es van poder donar el 2020 per la pandèmia.

Lloret de Mar informa prop de 100 empresaris sobre els fons europeus de recuperació postCovid

Amb la voluntat de treballar el sector públic i privat plegats, per poder obtenir una de les línies de subvenció per a destinacions madures.

La Biblioteca, El Puntet i Can Saragossa expedeixen un total de 356 IdCATs al mes de març

A l’Oficina d’Informació i Informació Ciutadana (OIAC) se n’han fet 1.319, per la qual cosa el total es situa en 1.675 expedicions d’IdCATs.

S’obren les inscripcions de la 5a Night Trail, prevista el 26 de juny a Lloret de Mar

La prova compta amb dues distàncies: 7 km, una modalitat apta per a tothom, i una altra de 16 km, més exigent.

Últimes places per al Torneig de Pàdel Renault, que espera reunir 80 parelles

La 1a edició de la competició -amb categoria masculina, feminina i mixta- l'organitza el Club Pàdel Lloret, amb la col·laboració de la Piscina els propers 21, 22 i 23 de maig.

L’Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit el seu vestuari a l’Ajuntament perquè el conservi. Des de l’àrea de Participació Ciutadana s’ha inventariat, netejat i catalogat tot el fons, que s’ha incorporat al vestuari escènic del Teatre de Lloret i que està a disposició de les entitats que el vulguin utilitzar.

L’Esbart Dansaire Lloretenc es va fundar l’any 1983. Va ser impulsat des del Grup Cultural Loreto, per Dolors Clupés, i va estar actiu fins al 2005. L’objectiu principal va ser la divulgació de la cultura tradicional a través dels balls folklòrics catalans. Tot i que l’entitat ja no està activa, ha volgut preservar tot el seu fons de vestuari.  

El magatzem que acull el fons de vestuari al Teatre.

Hi ha de tot: des de vestuari tradicional a vestits mariners, de fantasia (de l’època de Carnaval) i fins i tot 25 capses plenes de complements: mocadors, sabates, guants, davantals, xals o barrets.

Qui ha organitzat tota aquesta roba és Silvia Grau.

“Principalment, el fons de vestuari té valor sentimental, són vestits fets per la gent”

Sílvia Grau

La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, explica que aquest vestuari ha estat guardat els últims anys a les dependències del departament i que es va decidir que “el millor lloc” per traslladar-lo era el Teatre.

L’Esbart Dansaire Lloretenc ha cedit unes 300 peces. Sumades als vestits que ja té el Teatre de quan es va portar a escena ‘La Bella Dolores’ i el vestuari cedit per la família Romaní-Draper (que consta d’una vuitantena de vestits que havien estat de Maria Rosa Draper), ara el fons de vestuari el formen prop de 500 elements.

Tot el vestuari està perfectament guardat i protegit, al magatzem.

El regidor del Teatre, Albert Robert, assenyala que és un servei que dona “valor afegit” i que ara tant els grups de teatre com les associacions ho poden utilitzar.

El fons de vestuari escènic està localitzat en un magatzem del Teatre de Lloret. És gratuït i a disposició de tothom qui el vulgui utilitzar. Un cop utilitzat, s’ha de retornar net i en bon estat de conservació.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.