Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Els lloretencs Anna Maynau i Xavi Orri

El temporal impedeix que els fidels acompanyin el Pare Pelegrí en el retorn a Tossa de Mar

Per motius de seguretat, es va haver de suspendre la tornada de Santa Coloma a Tossa i el Pare Pelegrí va recórrer els 40 quilòmetres en solitari.

Els lloretencs Anna Maynau i Xavi Orri

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

El temporal Glòria també ha tingut efectes en la tradició del Pelegrí de Tossa de Mar, ja que el Pare Pelegrí aquest any ha hagut de fer la tornada tot sol. Tal com publica el Diari de Girona, els fidels que habitualment l’acompanyen des de Santa Coloma de Farners van haver d’abandonar el pelegrinatge per seguretat.

Així doncs, Francesc Xavier Almendros va complir el vot del poble, després de superar la ruta de 40 quilòmetres de tornada enmig d’una llevantada històrica que va interrompre el pelegrinatge dels devots i va fer canviar el ritual d’arribada.

 

Xavi Orri és un dels lloretencs que van participar a la primera part del pelegrinatge, però que van decidir retirar-se abans d’arribar a Santa Coloma. El lloretenc apunta que va haver-hi molta gent que va anar abandonant la ruta abans de completar els 40 quilòmetres que separen Tossa de Mar i Santa Coloma de Farners.

Fins a 763 persones van sortir dilluns al matí des de Tossa de Mar, entre les quals molts lloretencs. 408 eren homes i 355, dones. A més, un total de 62, majoritàriament dones, anaven descalços. El temporal Glòria, però, va obligar a prendre mesures de seguretat i el segon dia no se’ls va deixar participar amb la marxa per acompanyar el Pare Pelegrí en el camí de tornada.

Les condicions meteorològiques també van obligar a modificar l’arribada a Tossa, molt afectat pel temporal. Ahir a la tarda els carrers estaven coberts d’aigua, fang i, sobretot, una densa escuma de mar que va afectar nombrosos comerços i habitatges. Per aquest motiu, l’Ajuntament va decidir canviar la rebuda i la ruta de la processó per evitar les zones més afectades. Des de l’Ajuntament tossenc només tenen constància d’una altra peregrinació afectada per un temporal, que va ser fa més de 200 anys, el 1805.

Recordem que cada any, els dies 20 (Sant Sebastià) i 21 de gener, es compleix el vot del poble, una promesa feta fa segles a Sant Sebastià perquè els deslliurés de la pesta.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.