21.6 C
Lloret de Mar

“El teu dret és bàsic”, la campanya d’ICV – EUiA sobre el sector elèctric

ICV – EUiA fa una campanya informativa per denunciar la gestió que fa l’Estat del sector elèctric i fer propostes d’estalvi energètic a la ciutadania. Sota el lema “El teu dret és bàsic”, la coalició visitarà diferents barris de Lloret. El portaveu, Javier Rodríguez Pacios, assegura que les companyies elèctriques abusen amb els preus. Amb […]

Cartell de la campanya
Cartell de la campanya

Darreres Notícies

ICV – EUiA fa una campanya informativa per denunciar la gestió que fa l’Estat del sector elèctric i fer propostes d’estalvi energètic a la ciutadania. Sota el lema “El teu dret és bàsic”, la coalició visitarà diferents barris de Lloret.

El portaveu, Javier Rodríguez Pacios, assegura que les companyies elèctriques abusen amb els preus. Amb aquesta campanya, ICV – EUiA també demana que es faci una auditoria dels comptes de les elèctriques, perquè el govern central només parla dels diners que els deu la ciutadania, però no dels elevats beneficis que obtenen cada any.

A banda de ser una campanya crítica, la coalició també posa sobre la taula diferents propostes per aconseguir un model energètic més just, eficient i transparent. En aquest sentit, reclama que es permeti l’autoconsum de l’energia solar.

Un altre reclam d’ICV – EUiA és que es garanteixin a tots els ciutadans les necessitats bàsiques, és a dir, l’aigua, el llum i el gas. I critica que es talli el subministrament a les persones amb més dificultats econòmiques. Per evitar-ho, creu que s’hauria de nacionalitzar el sector elèctric.

La campanya de la coalició acabarà a mitjan de juny amb una xerrada de la cooperativa Som Energia, que contracta electricitat verda. Abans, però, es muntaran taules informatives a la plaça París (10 de maig), a Can Ballell (17 de maig), al Molí (31 de maig), al Rieral (8 de juny) i a Fenals (15 de juny).

spot_img

El + Vist