8.1 C
Lloret de Mar

El Xino-Xano repartirà cigrons i peixet fregit a l’enterrament de la sardina

L'acte, que tindrà lloc aquest vespre a partir de les 20 hores, serveix per acomiadar les festes de Carnaval.

Enterrament de la sardina
Enterrament de la sardina

Darreres Notícies

Avui es posa punt i final a la celebració del Carnaval a Lloret de Mar, amb el tradicional enterrament de la sardina. A Lloret, l’acte consisteix en acomiadar el Rei Carnestoltes i la lectura del seu testament, seguit de ball i d’un àpat que ofereix el Xino-Xano.

Un membre de l’entitat, Miquel Joancomartí, recorda que donen cigrons, perquè antigament era tradició donar-ne a les persones que es desplaçaven per acudir a un enterrament i havien de fer com a mínim un àpat fora de casa. Tradicionalment, els cigrons s’acompanyaven d’arengada, però els últims anys s’han buscat alternatives. Aquest cop s’aprofitarà el peix que va sobrar de la tirada a l’art.

L’enterrament de la sardina comença a les vuit de vespre amb el seguici –vestit de dol rigorós i amb un ciri a la mà-, que sortirà de la plaça Pere Torrent i farà un recorregut fins arribar a la plaça de la Vila. Allà es llegirà el testament del Rei Carnestoltes, que es cremarà, i tot seguit hi haurà l’àpat del Xino-Xano, que preveu repartir mig miler de racions, i ball popular amb el conjunt Maracaibo.

spot_img

El + Vist