24.3 C
Lloret de Mar
La classe de Problemàtiques Socials (Institut Rocagrossa)

Els alumnes del Rocagrossa reflexionen sobre el racisme

A través de l'assignatura de Problemàtiques Socials han elaborat uns podcasts on reflexionen sobre el racisme i tot el que envolta el concepte.

La classe de Problemàtiques Socials (Institut Rocagrossa)

Darreres Notícies

El racisme és un concepte molt més ampli del que sembla a primera vista i cadascú el pot percebre de manera diferent. Aquesta és la principal conclusió de l’alumnat de Problemàtiques Socials, una assignatura optativa que cursen a primer de Batxillerat a l’Institut Rocagrossa.

Per endinsar-se en aquesta temàtica, el grup va veure la pel·lícula American History X i, després, van haver de fer una reflexió sobre si creien que naixem sent xenòfobs i racistes o si ens hi tornem a través de la societat. A més, van sortir als carrers de Lloret per buscar referències racistes en pintades i van comentar un vídeo sobre la discriminació positiva del Black Life Matter.

La conclusió final la tenen clara: el racisme va més enllà dels clixés que en tenim a simple vista, tal com exposa una de les alumnes, la Darya Artuukh.

“El racisme és molt més ampli del que ens pensàvem i no és només el terme Black Live Matters, sinó que cadascú el pot percebre des d’un punt de vista diferent”

Darya Artuukh

En els podcasts que han elaborat, els alumnes exposen alguns casos de racisme que han vist de prop. Però un dels alumnes, Joel Estirado, assegura que dins de l’institut no han percebut mai discriminació per qüestió de raça i, si en alguna ocasió n’hi ha hagut, s’ha solucionat fàcilment. En canvi, lamenta que a la societat que ens envolta se n’han trobat diverses i que no s’ha trobat cap solució.

“Al nostre entorn social sí que ens hi hem trobat, a Lloret també, i ha estat una gran decepció perquè no s’ha pogut solucionar el problema, ni per part de la gent ni de les institucions”

Joel Estirado

Els podcasts que han elaborat són variats i, simulant que estan en un programa de ràdio, fan reflexions, debats o entrevistes. La Júlia Juanola remarca que treballar la temàtica a través de l’elaboració d’un podcast ha estat molt interessant perquè és una manera amena d’aprendre conceptes importants.

“El podcast ens ha agradat molt perquè hem après moltes coses i ens hem posat d’acord en la majoria de preguntes que hem hagut de respondre; i ha estat molt original”

Júlia Juanola

Pel que fa al global de l’assignatura de Problemàtiques Socials, a banda del racisme, també tracten altres problemes de la societat contemporània, com l’homofòbia o el masclisme. Una matèria que l’alumnat troba molt interessant.

“Cal tenir una assignatura com aquesta perquè tractem tot tipus de problemes que hi ha socialment a dia d’avui”

Joel Estirado

En el cas de l’homofòbia, van crear pòsters grans de sensibilització, mentre que per tractar la violència masclista van fer una performance.

spot_img

El + Vist