18 C
Lloret de Mar

Els casals de Lloret participen en una prova pilot d’autotest d’antígens

Els casals municipals de Lloret han participat en una prova pilot d’auto-test d’antígens per detectar casos de coronavirus en espais de lleure. Ha estat coordinada pel Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA de Catalunya, amb la participació de 75 joves de més d’11 anys i monitors, que pertanyen a quatre casals d’estiu de […]

Un dels casals d'estiu (Ajuntament de Lloret de Mar)
Un dels casals d'estiu (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Els casals municipals de Lloret han participat en una prova pilot d’auto-test d’antígens per detectar casos de coronavirus en espais de lleure. Ha estat coordinada pel Centre d’Estudis Epidemiològics sobre les ITS i SIDA de Catalunya, amb la participació de 75 joves de més d’11 anys i monitors, que pertanyen a quatre casals d’estiu de la vila: l’Esteve Carles, el Pompeu Fabra, el Pere Torrent i el de la Piscina Municipal.

servicios profesionales jimenez

L’objectiu era estudiar la viabilitat i l’acceptabilitat de l’autotest per si eventualment fos necessari fer-lo servir en determinades situacions. La prova ha estat voluntària i ha comptat amb el consentiment dels familiars dels participants.

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, explica que ha estat una petició de l’hospital Germans Trias i Pujol, on hi treballa la investigadora lloretenca Cristina Agustí.

“Estaven investigant com aquests infants son capaços de fer-se la prova ells sols, es van posar en contacte amb nosaltres i així ho vam fer”

Albert Ferràndez

Aquests joves han fet un autotest ràpid en mostres de frotis nasal. Ells mateixos s’han fet la prova i n’han interpretat els resultats. Han rebut un sobre amb un enquesta sobre la Covid-19, així com tot el material necessari per a fer l’autotest. Després, l’equip investigador ha fet una explicació sobre com prendre la mostra.

Entre tots els participants, només s’ha detectat el resultat d’un cas positiu en un monitor, tal com explica el regidor, que també afegeix que les valoracions d’haver participat en aquesta prova pilot són molt positives.

“Es va aprofitar per fer el mateix estudi amb els monitors, del qual només va sortir un positiu, estem molt contents d’haver participat en aquest estudi”

Albert Ferràndez

Pel que fa a aquest cas positiu entre els monitors, seguint els protocols d’actuació, i en coordinació amb el CAP, se li va realitzar la PCR pertinent el mateix dia. A més, es va confinar el grup de forma preventiva.

spot_img

El + Vist