14.6 C
Lloret de Mar

Els clubs esportius de Lloret creuen que no es podran jugar més partits aquesta temporada

Consideren que la decisió més adient seria donar únicament ascensos de categoria.

Un partit del CF Lloret d'aquesta temporada
Un partit del CF Lloret d'aquesta temporada

Darreres Notícies

Els clubs esportius de Lloret de Mar creuen que no es podran jugar més partits de lliga aquesta temporada i consideren que la decisió més adient seria donar únicament ascensos de categoria. La incertesa que ha provocat el coronavirus en el món de l’esport és màxima i totes les federacions es troben a l’espera de com avanci la situació per decidir de quina manera s’acaben les competicions.

Diverses entitats de la vila creuen que cal perjudicar el mínim nombre d’equips possibles. És per aquest motiu que assenyalen que una bona solució seria premiar els líders de cada categoria en el moment de la suspensió amb l’ascens de categoria. A més, aposten perquè no hi hagi descensos. Aquest és, per exemple, el posicionament del Club de Futbol Lloret. El seu president, Eduard Coloma, creu que “les lligues aquest any s’han acabat, hi ha moltes opcions però la millor seria mantenir els equips que estaven en descens i fer pujar als primers de cada grup”.

Un partit del Club Hoquei Lloret d’aquesta temporada (Font: L’Esportiu)

Aquesta mateixa opinió, la de donar ascensos i no fer baixar de categoria a cap equip, és la del Club Hoquei Lloret. El seu president, Josua Pérez, assenyala que “en el cas de l’OK Lliga, hem parlat amb diversos presidents i pensem que seria bo que no baixés ningú, donar els dos ascensos de Nacional i jugar l’any que ve una lliga de 16 equips”.

Sènior femení del Bàsquet Lloret.

En el mateix sentit s’ha expressat el Bàsquet Lloret. El president, Jordi Palacín, pensa que és la millor solució perquè “els més febles sortirien beneficiats”, sense cap descens de categoria i donant el campionat als primers classificats en el moment de la suspensió de les lligues.

Els equips del Club Futbol Sala Lloret.

Més opinions similars són les que arriben des del Club Futbol Sala Lloret. El president, Josep Maria Ribera, creu que hi ha dues opcions: “acabar-les tal com estaven en el moment de la suspensió” o, directament, deixar-les desertes i “començar la temporada següent com si l’actual no hagués existit”.

L’equip aleví del Lloret Esportiu Futbol Sala.

D’altra banda, des del Lloret Esportiu Futbol Sala, Jordi Merideño, membre de la junta directiva, es mostra prudent. Considera que “cal esperar a la decisió de la Federació Catalana de Futbol” però demana que quan es torni a jugar “hi hagi plenes garanties de seguretat”.

Un partit del Club Volei Lloret.

Seguim amb més presidents. Miquel Gràcia, del Club Volei Lloret, creu que no “hi haurà temps real per tornar a jugar” i la seva opció seria repetir la lliga el pròxim curs i “que tot es quedi com està ara mateix”.

El Club Natació Lloret en una competició el passat estiu.

En el cas del Club Natació Lloret, la situació és diferent. Els campionats d’estiu estan programats pels mesos de juny i juliol i, de moment, no s’han suspès. Tot i això, la presidenta de l’entitat, Olga Valls, assegura que “tot és molt incert” però recorda que la inactivitat en un esport individual com la natació té una incidència molt alta pels nedadors.

Tot i que hi ha federacions d’altres països que ja s’han pronunciat al respecte, de moment, a l’Estat espanyol es manté la incertesa en com acabaran els campionats de lliga amateurs i de base. Caldrà veure com avança la situació del coronavirus en les pròximes setmanes. De moment, una de les poques federacions que ha explicat les seves intencions és la de futbol, que ha assegurat que treballen perquè es puguin acabar les competicions, encara que s’hagi de jugar a l’estiu, prorrogant els contractes, que acaben el 30 de juny.

spot_img

El + Vist