29.9 C
Lloret de Mar
Acte de protesta

Els Comuns de Lloret, Blanes i Tordera s’uneixen per demanar a la Generalitat que s’aturin les obres de la C-32

L'Ajuntament de Blanes va fer el passat divendres una declaració institucional en el mateix sentit.

Acte de protesta

Darreres Notícies

Els Comuns de Lloret, Blanes i Tordera exigeixen a la Generalitat que s’aturin les obres de la prolongació de l’autopista C-32 de manera definitiva. Les tres formacions se sumen a les peticions de la plataforma Aturem la C-32 per paralitzar el que consideren que són “accions destructives” contra el medi natural. En aquest sentit, demanen que s’apliqui correctament la Llei de Canvi Climàtic.

A través d’un comunicat, els comuns critiquen que no s’hagi tingut en compte l’estat actual d’emergència climàtica i el fet que la Generalitat hagi permès realitzar les obres en un període d’alt risc d’incendis. Assenyalen que l’impacte ambiental afecta un total de 50 hectàrees de bosc i 60.000 arbres, a més de les espècies que viuen en aquesta zona, que perdrien el seu hàbitat. Miguel Gracia, portaveu de Lloret En Comú, assenyala que “no són només els arbres, és tot el que envolta a la vegetació, la fauna i el patrimoni de Lloret”.

Des de Lloret En Comú asseguren que l’allargament de la C-32 no és la solució als problemes de mobilitat dels municipis de La Selva Marítima. Entre les alternatives que proposen hi ha el desdoblament de la Gi-600 i la Gi-682, la construcció de les Rondes Nord i Sud de circumval·lació a Lloret i Blanes, l’adequació de la C-63 i la promoció del transport públic.

Des de Lloret En Comú valoren de manera positiva la unió amb les seccions del partit a Blanes i Tordera i no descarten presentar una moció conjunta o fer una roda de premsa. Sobre aquesta qüestió, recordem que el passat dijous, el Parlament va rebutjar una moció presentada precisament pels comuns, per aturar la prolongació de l’autopista entre Lloret i Blanes. Tots els grups parlamentaris van votar en contra, excepte els mateixos comuns i la CUP.

Declaració institucional de l’Ajuntament de Blanes

D’altra banda, l’Ajuntament de Blanes també demana a la Generalitat que rectifiqui i suspengui definitivament la prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar. El consistori veí, que el passat divendres va fer una declaració institucional, referma el seu rebuig al projecte perquè suposa “la destrucció del bosc” i “no respecta la consulta popular” feta al 2016 i avalada pel mateix Ajuntament blanenc.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, d’ERC, argumenta que els boscos del Vilar, la riera de Salomó i els Tres Turons, entre altres espais naturals, quedaran “significativament alterats” per la construcció d’aquesta infraestructura. La declaració afegeix que sí bé les obres han quedat aturades pel TSJC, l’Ajuntament de Blanes veu que aquesta suspensió cautelar és “una oportunitat per rectificar” i demana a la Generalitat una solució que “no malmeti més el territori”.

L’Ajuntament de Blanes es mostra obert a estudiar les alternatives sobre la mobilitat, com una ronda des de la ciutat esportiva fins a l’hospital comarcal, segons ha explicat Jordi Urgell, primer tinent d’alcalde. La declaració institucional de Blanes acaba donant suport a la plataforma ecologista Aturem la C-32.

spot_img

El + Vist