18 C
Lloret de Mar

Els ‘comuns’ presenten una al·legació perquè no es cobri l’atenció a domicili

L'equip de govern respon que la demanda s'ha incrementat i que la voluntat és atendre més persones a través del copagament.

Lloret en Comú al ple del novembre del 2021
Lloret en Comú al ple del novembre del 2021

Darreres Notícies

Lloret en Comú ha presentat una al·legació que demana que es tiri enrere la taxa de l’ajuda a domicili, la qual va ser aprovada en el plenari de les ordenances, en el qual els ‘comuns’ s’hi van oposar amb fermesa.

servicios profesionales jimenez

Segons el grup municipal de l’oposició, amb la nova taxa, hi haurà veïns amb uns ingressos de 600 euros mensuals que hauran de pagar una part del cost del servei, que fins ara era gratuït. Miguel Gracia, portaveu del ‘comuns’, assenyala que la nova taxa suposa un “greuge per a la majoria de la gent gran i persones dependents”.

Ple municipal novembre 2021
Ple municipal del novembre del 2021

La regidora de Benestar i Família, Arantxa Jimenez, respon que la demanda del servei s’ha incrementat de forma notable i que la voluntat és “mantenint el mateix pressupost, podem assistir a més gent“. Afegeix que “sí que hi haurà situacions de copagament”, un sistema que s’aplica en municipis de l’entorn.

La regidora subratlla que, en els casos de vulnerabilitat i de recursos limitats, el servei d’atenció a domicili serà gratuït. I que la nova taxa, que ha d’entrar en vigor l’any que ve, està estudiada per la població lloretenca.

L’al·legació que ha presentat Lloret en Comú s’ha de debatre en el proper plenari, previst la setmana que ve.

spot_img

El + Vist