14.7 C
Lloret de Mar

Els directors dels museus marítims viuen la Tirada a l’Art, de la mà del Xino Xano

Provinents de Cambrils, Mataró i Sant Carles de la Ràpita també van visitar el Museu del Mar de Lloret de Mar.

Els directors dels museus marítims, amb representants del Xino Xano i de l'Ajuntament.
Els directors dels museus marítims, amb representants del Xino Xano i de l'Ajuntament.

Darreres Notícies

La Tirada a l’Art, celebrada aquest diumenge a Lloret, ha comptat amb uns espectadors d’excepció: els directors dels museus marítims de Cambrils, Mataró i Sant Carles de la Ràpita a les Terres de l’Ebre. Han vingut per viure en primera persona aquesta tècnica tan singular i lloretenca, que dècades enrere va ser el mètode de subsistència de moltes famílies.

servicios profesionales jimenez

Aquesta tradició la manté viva l’entitat Xino Xano, que la reprodueix cada primer diumenge de febrer i de desembre, amb participació popular. És a dir, els participants estiren la xarxa des de la sorra, que prèviament una barca ha estès a dins del mar. Amb tot el peix recollit, es fa un esmorzar a la mateixa platja.

Una de les persones que els va atendre va ser en Joan Draper, del Xino Xano, qui explica que als altres pobles també tiren l’art però “ells ho fan a mà i nosaltres amb cingla“.

Els responsables dels equipaments també han visitat el Museu del Mar de Lloret. El regidor de Patrimoni Cultural, Xavi Flores, explica que “van estirar l’art i van visitar el Museu del Mar, els hi va agradar la ubicació i els continguts”.

L’estada a Lloret, amb la Tirada a l’Art i la visita al Museu del Mar, s’ha fet en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, de la qual Lloret n’és la seu aquest 2023.

spot_img

El + Vist