14.1 C
Lloret de Mar
El pare pelegrí de Tossa, acompanyat dels fidels.

Els fidels tornen a acompanyar el Pare Pelegrí de Tossa

Entre els devots de cada any, hi ha la lloretenca Paquita Abellán, que fa 30 anys que fa descalça el recorregut .

El pare pelegrí de Tossa, acompanyat dels fidels.

Darreres Notícies

El Pare Pelegrí de Tossa recupera demà els seus fidels, tant de la mateixa població com dels voltants. La caminada surt de la població veïna i va, amb centenars de persones, descalces i calçades, fins a la capella més propera dedicada a Sant Sebastià, situada a Santa Coloma de Farners.

El Pare Pelegrí de Tossa es remunta a una tradició centenària, de fa més de 500 anys. Cada 20 de gener, els veïns compleixen el vot del poble per agrair a Sant Sebastià que els salvés de la pesta al segle XV.

El Pare Pelegrí a Terra Negra, a l’any 2020.

L’any passat, la marxa es va fer en petit comitè. Només la van seguir 5 persones, després que l’Ajuntament decidís adaptar el vot del Poble a les restriccions establertes per la Covid19, entre elles, el confinament municipal a Catalunya.

Enguany, els fidels -que solen rondar el miler- poden tornar a acompanyar el Pare Pelegrí al llarg d’aquesta ruta de 40 quilòmetres. Una d’aquestes fidels és la lloretenca Paqui Abellán, que fa 40 anys que el segueix (al principi, calçada, i descalça des de fa 30 anys). Amb “molta il·lusió i ganes, per una promesa“. L’acompanyarà la seva feina, la regidora lloretenca Marina Nicolàs, que se sent “molt orgullosa” de la seva mare.

Marina Nicolàs i Paquita Abellán, fent el Pare Pelegrí de Tossa.
Marina Nicolàs i Paquita Abellán, fent el Pare Pelegrí de Tossa.

Durant el pelegrinatge, s’haurà de mantenir la distància entre bombolles de convivència i caldrà fer ús de la mascareta en tot moment. Són les principals mesures de prevenció, segons el síndic del Pelegrí, Joan Antoni Hervias, qui espera enguany una “certa normalitat” i que hi hagi més acompanyants descalços al costat del Pare Pelegrí.

Demà s’espera un temps fred, sense pluja (que sí es va donar l’any 2020, amb el temporal Glòria).

Aquest dijous es fa el trajecte d’anada, de Tossa fins a Santa Coloma de Farners. A mig camí es comptaran els fidels que acompanyen el Pare Pelegrí, el nom del qual es guarda en secret fins demà a primera hora. El divendres es fa el camí de tornada, des de la capital de la comarca fins a Tossa.

spot_img

El + Vist