26.2 C
Lloret de Mar
Vot dipositat en una urna

Els partits que volen la consulta obtenen més vots que el 2009

Vot dipositat en una urna

Darreres Notícies

ERC, CiU i ICV – EUiA, és a dir, els partits que donen suport al dret a decidir, han obtingut millors resultats a Lloret que el 2009 a les eleccions al Parlament europeu.

Igual que en el conjunt de Catalunya, ERC ha estat la gran guanyadora a la vila, amb 1.613 vots, una xifra que representa el 21% dels vots totals. Amb aquest resultat, els republicans, que presentaven candidatura amb Nova Esquerra Catalana i Catalunya Sí, tripliquen el nombre de vots i el percentatge a Lloret respecte fa quatre anys. El regidor, Jordi Orobitg, diu que toca de peus a terra i que és conscient que aquests resultats no es poden extrapolar a l’àmbit local de cara als comicis del 2015. Tot i així, creu que s’ha fet una bona feina des d’ERC i això s’ha traduït en uns bons resultats electorals.

La formació ha explicat que encara han de fer una anàlisi a fons, però a primer cop d’ull creuen que l’increment es deu a nous votants i a electors del PSC que han decidit canviar el seu vot per un partit independentista.

Una opinió que d’alguna manera comparteix el portaveu del PSC, Joan Bernat, que reconeix que la indefinició de la formació sobre el dret a decidir els ha passat factura. Bernat opina que el PSC i el PSOE hauran de treballar de valent per refer-se de la tendència negativa que afecta al partit des de fa temps, ja que no paren de perdre vots, tant en l’àmbit local, com autonòmic i estatal. En les eleccions d’ahir, el PSC a Lloret va ser la tercera força, amb 1.332 vots (17,40%), un miler menys que el 2009.

La segona força a la vila ha estat CiU, que va obtenir 1.538 vots (20,09%), uns 200 més que fa quatre anys. El secretari d’organització de CDC, Albert Robert, destaca que el poble ha donat suport al dret a decidir.

La quarta força a Lloret ha estat el PP, amb 820 vots. El portaveu, Enric Martínez, reconeix que han de reflexionar sobre què ha passat, ja que han obtingut 300 vots menys que el 2009, però recorda que el guanyador de les eleccions d’aquest diumenge és el PP i no ERC, ja que el que compten són els resultats a nivell estatal. El PP no ha volgut relacionar els resultats amb el Dret a Decidir, perquè diu que només vol parlar d’eleccions que siguin legals.

La cinquena posició a Lloret ha estat per Ciutadans, que ha rebut 669 vots (8’74%) i el segueix ICV – EUiA, amb 643 vots (8’4%), 218 més que a les últimes eleccions europees. El portaveu de la coalició a Lloret, Javier Rodríguez Pacios, coincideix amb els altres grups que volen fer la consulta del 9 de Novembre que el més important és que el poble ha demostrat que té ganes de decidir el seu futur.

Els partits estan satisfets que la participació hagi crescut, tot i que lamenten que l’abstenció encara sigui tan alta. A Lloret, ha votat el 38’13% del cens, és a dir, 7.734 persones de les més de 20.000 que podien fer-ho. Una participació que supera en 10 punts i 2.000 electors les europees del 2009.

Tots els portaveus han volgut felicitar ERC pels resultats d’aquest diumenge. A més, tots han coincidit en què aquests resultats no són premonitoris del que passarà a les eleccions municipals del 2015.

El 2009 l’ordre de les formacions va ser PSC-PSOE, CiU, PP, ERC-Edp-V, ICV – EUiA.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img