16.5 C
Lloret de Mar

Els psicòlegs aconsellen mantenir les rutines durant els dies que duri el confinament

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha elaborat un document amb recomanacions per fer el confinament més portable.

Dibuixos fets per alumnes del Pompeu Fabra per la campanya 'Tot sortirà bé'
Dibuixos fets per alumnes del Pompeu Fabra per la campanya 'Tot sortirà bé'

Darreres Notícies

Mantenir les rutines malgrat que ens haguem de quedar tancats a casa. Aquest és el principal consell del Col•legi de Psicòlegs de Catalunya per aquests dies de confinament. I és que en molt pocs dies hem passat de fer vida normal a viure una situació de total excepció, en què ens hem de quedar tancats a casa i tenir el mínim de relacions socials possibles.

El psicòleg lloretenc Fèlix Amaro, col•laborador de la ràdio, remarca la idea d’intentar mantenir les rutines de sempre malgrat l’excepcionalitat del moment. El Col·legi de Psicòlegs recomana també estar ben informats, fer exercicis de relaxació, comunicar-nos per telèfon o internet amb altres persones per mantenir els vincles socials i, sobretot, no perdre el sentit de l’humor.

Per a Fèlix Amaro, cal afrontar la situació de manera positiva i com una oportunitat. Per exemple, per als que tenen fills, poden aprofitar per ensenyar hàbits als més petits.

El psicòleg també creu que és important marcar-se coses a fer cada dia, com endreçar una habitació que fa temps que volem endreçar, llegir un llibre pendent o jugar a jocs de taula. En aquest sentit, insisteix en la idea de no abusar de les noves tecnologies.

Segons els experts, són massa canvis i novetats en molt poc temps, que generen una elevada incertesa. A més, les situacions de confinament, expliquen els psicòlegs, poden produir sensacions com soledat, ira, tristor, avorriment, angoixa o estrès. Per això el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya ha elaborat un document amb recomanacions per fer el confinament més portable i evitar que la por “es converteixi en un fenomen viral”. I recorden que es tracta d’una situació temporal que hem d’aprofitar per aprendre tant dels altres com de nosaltres mateixos.

spot_img

El + Vist