31.3 C
Lloret de Mar
Els terroristes del 17A, preparant explosius

Els terroristes del 17 d’agost havien observat una discoteca de Lloret i l’estadi de Montilivi

Un detingut informa d'un altre grup terrorista francès que pretenia atemptar al municipi lloretenc.

Els terroristes del 17A, preparant explosius

Darreres Notícies

Els terroristes del 17 d’agost es van inspirar en l’atemptat a la sala Bataclan, a París, i van fixar com a possibles objectius discoteques de Lloret de Mar, Barcelona i Sitges, a més de festivals com Benicàssim, per considerar-los exemples de la forma de vida occidental que distreu els musulmans de les seves “verdaderes preocupacions”, segons publica Diari de Girona.

A partir de l’anàlisi d’un mòbil trobat a les ruïnes del xalet d’Alcanar, els investigadors recullen nombroses recerques d’aquest tipus que els terroristes van començar a fer pocs dies abans dels atemptats. Per exemple, el 8 d’agost van buscar l’aforament de la discoteca Colossos de Lloret, de 1.800 persones, semblant al de la sala Bataclan.

La possibilitat de Lloret com a objectiu terrorista es reforça amb el testimoni de Mohammad Houli. Un dels presumptes terroristes empresonats va sentir com tres membres de la cèl·lula comentaven que un altre grup a França tenia pensat entrar a Espanya per Andorra i atemptar al municipi lloretenc. Houli, que va sobreviure a l’explosió a la casa d’Alcanar, va dir a la presó que volia explicar una sèrie de coses que no havia dit a la policia perquè tenia “por per la seva família”.

En la seva declaració va dir que l’objectiu “principal” de la cèl·lula de Ripoll era la Sagrada Família de Barcelona, però que havia sentit que un altre grup pensava atacar Lloret.

Els terroristes de la cèl·lula de Ripoll van fer 43 recerques a Internet sobre la Sagrada Família en només mitja hora, a més de consultar “monuments bonics a Barcelona” o “tot sobre el Betis vs. Barcelona”.

Així es detalla en un informe dels Mossos, on els investigadors conclouen que els terroristes pretenien atemptar “de forma imminent”, potser el cap de setmana del 19 i 20 d’agost del 2017. L’explosió del xalet d’Alcanar, però, va precipitar els fets i els va obligar a actuar a la desesperada.

Des del mateix mòbil investigat també es van fer consultes sobre estadis de futbol com el del Girona i l’Espanyol, a més del Camp Nou. Les recerques es van fer del 14 al 16 d’agost, la vigília de l’atemptat.

spot_img

El + Vist