22.4 C
Lloret de Mar
Els voluntaris, enmig del bosc de Fenals

Els voluntaris ocupen la pineda de Fenals

Els voluntaris, enmig del bosc de Fenals

Darreres Notícies

Aquest dilluns ha començat en la pineda de Fenals una campanya de voluntariat amb l’objectiu de millorar l’estat del bosc, netejar residus i eliminar les plantes invasores d’un espai que anys enrere estava farcit també d’alzines Les tasques s’allarguen una setmana i compten amb voluntaris permanents i puntuals. Júlia Nogués, una biòloga vinguda expressament de Lleida, exerceix de voluntària permanent al bosc de Fenals. Explica que “vaig acabar els estudis i mentre no sortia una oportunitat de feina, intento estar al dia, en una recerca per Internet, vaig trobar aquest projecte, amb un programa i unes activitats interessants”.

Les tasques de millora de la pineda de Fenals es van iniciar el passat 31 de març. El primer pas és elaborar “un inventari de les plantes del bosc, per saber quines són invasores i quines han estat introduïdes” per determinar després les accions de millora. La campanya de voluntariat s’intensificarà el cap de setmana, en què la pineda de Fenals rebrà grups de voluntaris per edats. Realitzaran tot tipus de millores: “plantada d’espècies autòctones, recollida de residus, eradicació de plantes invasores i construcció de nius amb la mainada”.

La campanya acabarà amb els torns del cap de setmana: seran dissabte a la tarda (de 15 a 18 hores) i diumenge al matí (de les 11 a les 13:30 h). La iniciativa l’organitza l’entitat Xatrac, amb la finalitat de millorar l’estat del bosc de Fenals, una pineda que es va salvar de la construcció i que avui és un espai natural situat a tocar de la platja i el mar.

spot_img

El + Vist