17.8 C
Lloret de Mar

Els empresaris lloretencs rebutgen “la repressió de les forces de seguretat de l’Estat” durant el referèndum

Sis gremis qualifiquen les càrregues policials de "terribles", amb prop de 900 ferits.

Front marítim de Lloret
Front marítim de Lloret

Darreres Notícies

Els empresaris lloretencs rebutgen la violència i repressió practicada per les forces de seguretat de l’Estat durant la jornada del referèndum a Catalunya. De fet, qualifiquen la càrrega policial de “terrible”.

servicios profesionales jimenez

En un comunicat, sis gremis empresarials, que representen un miler de persones, han volgut donar suport als prop de 900 ferits i a les seves famílies. Assenyalen que són “víctimes de la violència quan intentaven defensar el seu dret a vot de forma pacífica”. En aquest sentit, també volen donar el suport a les persones, entitats i institucions que han treballat per garantir els “drets democràtics fonamentals” al voltant de l’1 d’octubre.

La situació actual a Catalunya té una inevitable incidència en el sector. El president de l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret, Nino Gómez, assenyala que “hi ha moltíssima gent a favor del procés, moltíssima gent en contra, però tothom està d’acord en que a Catalunya hi ha un problema i s’ha de solucionar. La postura de l’associació ha de ser d’intermediària”.

Un dels aspectes que ha generat més polèmica a la destinació, al llarg d’aquesta setmana, ha estat la presència d’una vuitantena de policies nacionals, que s’han allotjat a un hotel de Lloret. Tot i que alguns van marxar de manera momentània, a petició dels grups municipals del PDeCAT i ERC, els agents van tornar després de rebre ordres del ministeri de l’Interior. Nino Gómez considera que “donat els fets de la violència desmesurada i de l’estat de crispació generat a la població, era normal que l’alcalde els demanés marxar. L’alcalde està per protegir a uns i altres i vetllar pel benestar d’uns i altres”.

L’escrit, en contra de les càrregues policials de l’1 d’octubre, el signen la Mesa Empresarial de Turisme, el Gremi d’Hostaleria, el Club d’Economia, l’Associació de Bars i Restaurants, l’Associació de Comerciants de Lloret de Mar i l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades. Plegats representen, com hem dit, un miler d’empresaris de la vila.

Recordem que, abans de l’1 d’octubre, els sectors empresarials lloretencs ja van emetre un comunicat per donar suport al dret a decidir.

spot_img

El + Vist