12.3 C
Lloret de Mar

En Lloret Sí, Se Puede, torna a reclamar que es reobrin les urgències nocturnes

La formació ha presentat una moció que s'ha de debatre al proper ple municipal per reclamar al nou president, Carles Puigdemont, que Lloret torni a tenir urgències 24 hores.

CAP del carrer Girona
CAP del carrer Girona

Darreres Notícies

En Lloret Sí, Se Puede, ha presentat una moció per demanar al nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es reobrin les urgències nocturnes al municipi. La formació té l’esperança que aquest cop el Govern català solucioni el problema, malgrat que des del 2012 la petició s’ha fet diverses vegades i sempre s’ha rebut una negativa.

servicios profesionales jimenez

El portaveu, Paulino Gracia, assegura que el model actual, que obliga les persones de Lloret a anar a urgències a Blanes, acaba sortint més car que si s’obrissin les urgències, perquè quan s’ha d’activar una ambulància, el cost és molt elevat.

Tot i així, el més preocupant per al líder d’En Lloret Sí, Se Puede són les dificultats que provoca la situació als lloretencs, tant si han d’anar a l’hospital com si han d’anar només a la farmàcia.

Paulino Gracia denuncia que la Generalitat hagi retallat un 14% el pressupost del 2010 al 2014, reduint la inversió en sanitat en 1.500 milions d’euros. Però la seva formació seguirà insistint fins que s’aconsegueixi tornar a obrir el CAP les 24 hores. De fet, Paulino Gracia ha argumentat que si es demostra que el municipi té un mínim de cinc urgències cada nit, ja s’hauria de garantir l’obertura de les urgències; i està convençut que se supera aquesta xifra.

Davant del que considera un problema molt greu, En Lloret Sí Se Puede ha decidit presentar aquesta moció al proper ple municipal per poder demanar una solució al Govern català. I recorda que el servei de salut no és gratuït perquè els ciutadans el paguen amb impostos i seguretat social.

Paulino Gracia ha explicat que tenen previst reunir-se amb CCOO i que, si cal, recorreran a l’ajuda de Catalunya Sí Que es Pot i de Podemos.

spot_img

El + Vist