4.2 C
Lloret de Mar
Cotxes circulant per 'la riera' l'estiu passat.

Entra en vigor l’impost d’emissions de CO2 dels vehicles

S'aplica a turismes, furgonetes i motocicletes, sobre la base de les emissions del 2020, i la recaptació es destinarà íntegrament al Fons Climàtic i al Fons del Patrimoni Natural.

Cotxes circulant per 'la riera' l'estiu passat.

Darreres Notícies

Entra en vigor l’impost de la Generalitat per a vehicles contaminants, que penalitza les emissions de CO2. Aquest 2021, l’hauran de pagar tots els que en generin més de 120 grams per quilòmetre.

Per conèixer la quota de cada vehicle, cal accedir al padró definitiu de vehicles que ha publicat la Generalitat. L’emissió de CO2 que hi consta ha de coincidir amb la que apareix en la fitxa tècnica del vehicle. A partir d’ara, es pot començar a fer el pagament a través de la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya. Però si no s’opta per aquesta opció, a partir de l’octubre es rebrà una notificació amb l’import i els terminis d’ingrés.

En el cas dels turismes, l’impost serà d’uns 31 euros de mitjana. Pel que fa a les furgonetes, hauran de pagar uns 16 euros, mentre que la despesa per a les motocicletes serà de 10 euros. En total, es calcula que l’impost afectarà uns 2,2 milions de vehicles.

Es tracta d’un impost verd que es promou des d’Europa per a combatre la crisi mediambiental i l’emergència climàtica. La recaptació anirà destinada íntegrament al Fons Climàtic i al Fons del Patrimoni Natural, per millorar l’entorn i el transport públic, fomentar les energies renovables i els vehicles nets, així com impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

En el primer any d’aplicació de l’impost, que correspon al 2020, estaran exempts de pagar-lo tots els turismes i motocicletes que emetin menys de 120 grams de CO2 per quilòmetre, i les furgonetes que n’emetin menys de 160 grams. A més, estan exempts de tributar els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions o vehicles de més de 3,5 tones, els autocars i els vehicles autoritzats a transportar més de 9 persones, incloent-hi el conductor. També ho estan els que porten matrícula de vehicle històric i els vehicles clàssics.

Les consultes es poden fer a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya o al telèfon 93 551 51 51, on també es pot demanar cita prèvia a les oficines de l’Agència.

spot_img

El + Vist