18.8 C
Lloret de Mar
Jordi Orobitg

ERC facilitarà la investidura de Jaume Dulsat com a candidat de la llista més votada

ERC ha refusat la proposta de fer govern amb el PSC i Lloret En Comú, perquè creu que pretén la divisió de l'independentisme i la fractura del govern tripartit que ha funcionat bé a Lloret els últims anys.

Jordi Orobitg

Darreres Notícies

ERC facilitarà que Jaume Dulsat, de Junts per Lloret, sigui el proper alcalde del municipi, com a cap de la llista més votada. Així ho ha assegurat el candidat republicà, Jordi Orobitg, que ha explicat que la formació ha refusat l’oferiment de formar un equip de govern amb el PSC i Lloret En Comú, tot i que encara faria falta el suport de, com a mínim, un altre regidor.

ERC critica que la proposta del PSC i Lloret En Comú pretén la divisió de l’independentisme i la fractura del govern tripartit que ha funcionat bé a Lloret els últims anys.

ERC en un acte de campanya de les últimes municipals (NRLL)

Jordi Orobitg recorda que per escollir l’alcalde, és necessari que a la votació del ple d’investidura d’aquest dissabte el candidat obtingui majoria absoluta, és a dir, el suport d’un mínim d’onze regidors. Si ningú no ho aconsegueix, serà alcalde el cap de la llista més votada. Davant d’aquest context, els republicans votaran la seva pròpia candidatura i, així, facilitaran que Jaume Dulsat sigui escollit alcalde.

L’acord entre CiU, PSC i ERC el 2016 (El Punt Avui)

Jordi Orobitg ha insistit en què ERC està predisposat a reeditar el govern a tres bandes, amb Junts per Lloret i el PSC, com el que hi ha hagut els últims tres anys. Una proposta, que segons Orobitg, també veu amb bons ulls Junts. Si el PSC no accepta, però, els republicans demanen a l’equip de Jaume Dulsat que compti amb ERC encara que sigui en minoria abans de subscriure un acord excloent amb l’única finalitat de garantir-se l’alcaldia.

Després de vuit anys al govern, Jordi Orobitg argumenta que li agradaria finalitzar alguns dels projectes endegats i que estan a punt de culminar. Tot i així, insisteix en què no té cap problema en fer una bona oposició si es dona el cas.

ERC va anunciar el seu posicionament en un comunicat que va fer públic ahir a la nit, després de celebrar l’assemblea de militants convocada per debatre la posició del partit arran de les converses mantingudes els últims dies per a la investidura de l’alcalde i la formació del govern municipal.

spot_img

El + Vist