21.5 C
Lloret de Mar
L'Església de Sant Romà (Lloret Turisme)

Es crea l’inventari de Béns Culturals d’interès Local de Lloret de Mar

Arran d’una moció presentada per Lloret en Comú el passat mes de juny, l’equip de govern ha creat aquest inventari, que compta amb més de 40 immobles considerats Béns Culturals d'Interès Local (BCIL).

L'Església de Sant Romà (Lloret Turisme)

Darreres Notícies

Unanimitat en ple d’aquest dilluns per aprovar el nou inventari de Béns Culturals d’interès Local de Lloret de Mar. Arran d’una moció presentada per Lloret en Comú el passat mes de juny, l’equip de govern ha creat aquest inventari, que permetrà garantir la protecció del patrimoni cultural local.

Ja fa anys que el Consistori treballa en la conservació i promoció d’aquest patrimoni. Per exemple, hi ha tres equipaments catalogats com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), que són els Jardins de Santa Clotilde, el Castell de Sant Joan i la torre de defensa Can Grassot, al carrer Josep Maria Coll i Rodés.

A més a més, al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), hi ha el Catàleg de béns protegits i de masies en sòl no urbanització, que contempla més de 80 immobles protegits, tant públics com privats. I el municipi compta amb un Inventari General del Patrimoni de l’Ajuntament, que és un inventari municipal de béns mobles de valor històric i artístic.

Ara s’ha creat aquest nou inventari, que compta amb més de 40 immobles considerats Béns Culturals d’Interès Local (BCIL), com ara la Casa de la Vila, l’església de Sant Romà, el cementiri modernista o les ermites de les Alegries, de Sant Quirze i de Santa Cristina.

spot_img

El + Vist