18.3 C
Lloret de Mar
El carrer Sant Pere, un dels eixos comercials de la vila, avui dimarts, 26 de gener.

Es crea una plataforma digital de comerç per als establiments de Lloret

La futura eina s'ha exposat en el ple d'aquest dilluns, arran d'una moció de Força Lloret, aprovada per unanimitat.

El carrer Sant Pere, un dels eixos comercials de la vila, avui dimarts, 26 de gener.

Darreres Notícies

L’Ajuntament treballa en la creació d’una plataforma digital de comerç per als establiments lloretencs. Tots els grups veuen amb bons ulls la iniciativa per ajudar un sector “molt afectat” per la crisi del coronavirus. El debat ha arribat al ple municipal d’aquest dilluns a través d’una moció presentada per Força Lloret. S’ha aprovat per unanimitat, tot i que l’equip de govern ha matisat que fa mesos que treballa en aquesta proposta, a través de l’empresa especialitzada Cliccat.

- Publicitat -

Segons la moció, aquesta plataforma contribuirà a promoure l’economia local i a donar visibilitat a la gran varietat econòmica i comercial amb què compta Lloret de Mar. Una plataforma que és més necessària que mai per donar un cop de mà, sobretot, al petit comerç, el que s’ha vist més afectat per les restriccions de la crisi del coronavirus.

Ple telemàtic del 26 de gener del 2021.

Tots els grups han coincidit en la voluntat de mostrar una imatge d’unitat a l’hora d’ajudar el comerç local.

L’Ajuntament es compromet a gestionar aquesta plataforma perquè els comerços locals puguin oferir-hi els seus productes i serveis. A més, n’assumirà totes les despeses i actualitzacions.  

Jordi Sais (Junts per Lloret) destaca que “és una demanda derivada de la crisi, que ha de complementar el comerç tradicional”. Jordi Hernández (Cs) exposa que “estem en uns moments terribles” i qualifica la moció de “bona per ajudar el comerç”. Jordi Orobitg (ERC) afegeix que “pot semblar anecdòtic, però amb el confinament molta gent compra online per lleure”.

Miguel Gracia (Lloret en Comú) assegura que “el comerç local està patint” i recorda que “nosaltres ja vam fer una campanya per comprar a Lloret i no a Amazon”. Francisco Pastor (PSC) qualifica la plataforma “d’eina potent i una bona opció per als comerços de Lloret”. Lluïsa Baltrons (Força Lloret) es mostra contenta pel “consens amb què s’ha aprovat la moció per unanimitat” i Lara Torres (no adscrits), com a regidora de Comerç, espera que “els comerços s’hi sumin per vendre online els seus productes o serveis, i així facin disminuit les pèrdues per les restriccions”.

La plataforma cliccat.cat

Segons l’equip de govern, la plataforma està creada i ara s’estan reunint amb els botiguers per donar a conèixer aquesta nova eina digital. Es treballa amb la previsió que estigui operativa en poques setmanes.

spot_img

El + Vist