7.6 C
Lloret de Mar

Es fa una crida per trobar voluntaris als hospitals

Es demanen que "regalin el seu temps" a pacients de llarga durada o malalts sense família o xarxa social.

Els voluntaris regalen el seu temps a persones malaltes.
Els voluntaris regalen el seu temps a persones malaltes.

Darreres Notícies

Es fa una crida per trobar voluntaris per acompanyar els malalts dels hospitals del territori, com el de Blanes i Calella, així com dels centres sociosanitaris, com el que hi ha a Lloret.

La crida la fa la Corporació de Salut del Maresme i La Selva, que assenyala que, a causa de la pandèmia, es va cancel·lar el voluntariat als hospitals i han estat prop de dos anys sense poder realitzar acompanyament als pacients.

voluntariat avah 1

Les baixes que s’han produït s’atribueixen a diverses causes, com, per exemple, les persones que no volen seguir per l’edat. Tampoc no poden ser voluntàries les persones que no estan vacunades, un requisit imprescindible per poder fer aquesta funció en els centres sanitaris.

Montse Fàbregas, coordinadora de voluntariat de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, explica que busquen persones majors de 18 anys que tinguin temps disponible.

La tasca és la de “regalar temps, fer companyia” a qui ha d’estar temps ingressat en un hospital. Des de la Corporació subratllen la importància de la figura del voluntari, especialment per als pacients de llarga durada i que no tenen família o xarxa social.

Les persones interessades es posen posar en contacte amb la Corporació de Salut del Maresme i La Selva.

spot_img

El + Vist