26.2 C
Lloret de Mar
La presentació, aquest divendres a l'Ajuntament, del campionat amb participants, organitzadors i autoritats.

Es presenta a Lloret el campionat d’Espanya de natació adaptada de clubs

La competició, que es duu a terme aquest cap de setmana a la Piscina, reunirà 200 esportistes de 64 clubs de totes les comunitats autònomes.

La presentació, aquest divendres a l'Ajuntament, del campionat amb participants, organitzadors i autoritats.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret ha acollit la presentació del Campionat d’Espanya de natació adaptada per a clubs, el qual es disputa aquest cap de setmana a la piscina municipal amb 200 esportistes de 64 clubs de totes les comunitats autònomes.

Segons l’organització, serà un campionat “molt especial, de gran nivell” que es basa en l’esport inclusiu, adaptat i que reflecteix una gran diversitat d’esportistes. Hi participaran nedadors amb sordesa (en últims en incorporar-se a la competició), ceguesa, discapacitat física, amb paràlisi cerebral i dany celebral adquirit.

La presentació del campionat d’Espanya de natació adaptada per a clubs.

Entre els quals hi ha la lloretenca Anna Sabariego, que intentarà revalidar el títol de campiona d’Espanya de Natació adaptada en la modalitat de 50 metres esquena. Sabariego competirà amb el Club Natació Mataró, que compta amb una dotzena de participants. Entre tots, intentaran sumar el màxim de punts possibles per mantenir-se com a campions d’Espanya com a club.

Anna Sabariego, campiona lloretenca de natació amb discapacitat física.

L’organització de l’esdeveniment, a càrrec de l’empresa Be Swim, expliquen que han triat “la piscina perquè és una gran instal·lació totalment accessible”, molt propera als hotels de Lloret.

El campionat comptarà amb les proves d’estil lliure, braça, papallona, esquena i estils. Pràcticament les mateixes proves que en la natació convencional, amb algun petit canvi en la prova dels 150 estils per les característiques dels nedadors. Els alumnes de l’institut Rocagrossa hi col·laboraran com a voluntaris.

Fa uns dies, la piscina va ser la seu d’un altre campionat inclusiu: el Campionat d’Espanya de natació adaptada en edat escolar, que va reunir esportistes amb i sense diversitat funcional.

- Publicitat -
spot_img

El + Vist

spot_img